Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Goldair συστήνει τον «αντίπαλο πόλο» των Κινέζων στο Θριάσιο.

Η Goldair συστήνει τον αντίπαλο πόλο των Κινέζων της Cosco στο Θριάσιο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δυο κοινοπρακτικά σχήματα εμφανίζουν αρκετές πιθανότητες κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς στο διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του Θριασίου Ε/Κ.

Το πρώτο είναι το σχήμα των Cosco – Grivalia – Πανγαία της Εθνικής Τράπεζας και το δεύτερο των Goldair - ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ της Τράπεζας Πειραιώς, στο οποίο ίσως συμπράξει αλλοδαπή εταιρεία.

Πιέσεις ασκούνται για παράταση, όχι μόνο της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών (31 Μαΐου), αλλά και για αλλαγές στα τεύχη δημοπράτησης.



Το ενδιαφέρον των Κινέζων δεν επικεντρώνεται μονάχα στο Ε/Κ, αλλά και στο σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων του ΟΣΕ (σιδηροδρομικό terminal).

Ωστόσο, από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, η πρόταση για διαγωνισμό «πακέτο», αλλά και για 2-3μηνη παράταση φαίνεται ότι έχει απορριφθεί (ίσως δοθεί παράταση λίγων ημερών – εβδομάδων στη κατάθεση των προσφορών).

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων που πήραν το φάκελο για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο είναι οι εξής: ΜΕΤΚΑ AE, Planning AE, RE.DE-PLAN AE Consultants, ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΕ, ΟΛΠ ΑΕ, Grivalia Properties AEEAΠ, Goldair Cargo, DAMCO Energy, ALPHA BANK, Sarmed, Ernst & Young, Diakinisis, ΠΑΕΓΑΕ , Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ, Cosco Greece, Τοξότης ΑΕ, MEDLOG AE, Kuehne+Nagel, Ορφέας Βεϊνόγλου, ΑΣΠΡΟΚΑΤ ΑΒΕΕ, CONFIDE ΕΠΕ, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ACS AEE, Lamda Development , Quest Holdings, Προοδευτική ΑΤΕ, Αρχικόν ΑΕ, Ομάδα Κατασκευών ΑΤΕ, Eurocontrol IKE, Cofely Hellas AE, Χαλυβουργική ΑΕ.

Πηγή:
- Η Goldair συστήνει τον «αντίπαλο πόλο» των Κινέζων στο Θριάσιο. Οι γκρίνιες
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/14567-i-goldair-systinei-ton-antipalo-polo-ton-kinezon-sto-thriasio-oi-grinies.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου