Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Όπως αναμενόταν, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνει τις τύχες ενός κρίσιμου και παραγωγικού Υπουργείου από το οποίο αναμένονται βασικές κινήσεις για μία βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών από τα τέλη του 2016 και είχε πολλές φορές έρθει σε αντιπαράθεση με τον τέως Υπουργός ΥΠΟΜΕ κ.Σπίρτζη για τις επιλογές του σε θέματα του Υπουργείο με κορυφαίο το Πάτρα-Πύργος.







Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είναι ο ανιψιός του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και πρώτος ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπουδασε Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης και, στη συνέχεια, αποφοίτησα από τη σχολή μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνών Σχέσεων Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στη Βοστόνη. Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο. Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Υφυπουργός για θέματα Μεταφορών είναι ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο κ.Κεφαλογιάννης σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος John Nichoplas, υποτροφία που απονέμεται στον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των μεταπτυχιακών σπουδών, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Harvard στο τμήμα Νομικών Σπουδών με ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγμάτευσης για δικηγόρους.

Η κοινοβουλευτική πορεία του Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε ως απαρχή την εκλογική διαδικασία της 18ης Ιουνίου όπου και εκλέχθηκε Βουλευτής Ρεθύμνου. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν ο νεότερος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη κοινοβουλευτική σύνθεση.

Πηγή:
-  Ο Κώστας Καραμανλής νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
https://ypodomes.com/o-kostas-karamanlis-neos-ypoyrgos-ypodomon-kai-metaforon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου