Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση ενημέρωσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Σιδηροδρομική Σχολή Εκπαίδευσης της ΕΕΣΣΤΥ στη Θεσσαλονίκη - Παράρτημα 1ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔΣτις 12 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη Σιδηροδρομική Σχολή Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., Παράρτημα 1ης ΕΠΑΣ, ενημέρωση για τις εξετάσεις του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Στη Θεσσαλονίκη αποφοίτησαν 39 εκπαιδευόμενοι (21 Τεχνίτες Μηχανοτρονικοί Ηλεκτρολόγοι Οχημάτων και 18 Μηχανοτρονικοί Εφαρμοστές Οχημάτων) από το Πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης.


Περισσότερους από 70 νέους εργαζόμενους απορρόφησε η Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) στις θέσεις του «Τεχνίτη Μηχανοτρονικού Ηλεκτρολόγου Οχημάτων», του «Τεχνίτη Ηλεκτρονικών Συσκευών» και του «Μηχανοτρονικού Εφαρμοστή Οχημάτων», οι οποίοι συμμετείχαν στον πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο του πιλοτικού προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης για ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, που πραγματοποίησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το 2ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου VETnet, υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε.), τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) και τις ΕΠΑ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Συνολικά 120 εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με σκοπό να εργαστούν ως επαγγελματίες πλέον σε επιχειρήσεις του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα συμμετείχαν 27 Τεχνίτες Μηχανοτρονικοί Ηλεκτρολόγοι Οχημάτων, 26 Τεχνίτες Ηλεκτρονικών Συσκευών και 28 Μηχανοτρονικοί Εφαρμοστές Οχημάτων και στη Θεσσαλονίκη 21 Τεχνίτες Μηχανοτρονικοί Ηλεκτρολόγοι Οχημάτων και 18 Μηχανοτρονικοί Εφαρμοστές Οχημάτων.

Το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων στην εταιρεία Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., ξεπέρασε το 60% (73 νέοι Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ουσιαστικά έχουν απορροφηθεί οι περισσότεροι σπουδαστές, εκτός από εκείνους που πρέπει να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Στην Αθήνα οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούσαν τα θεωρητικά μαθήματα στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ο.Σ.Ε. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και στη Θεσσαλονίκη στη Σιδηροδρομική Σχολή Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., Παράρτημα 1ης ΕΠΑΣ. Το πρακτικό μέρος των σπουδών υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το Μάιο 2020 θα αποφοιτήσει και ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευομένων, ενώ στις αρχές του 2020 θα διοργανωθούν οι γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, με σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικού Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 6419036, μέσω E-Μail στο info@dual.com.gr ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.dual.com.grη κ Σαρίνα Τίλε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ενημερώνει τους αποφοίτους

ο Δντης της 1ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ κ Ιωαννίδης,

ο Υποδιευθυντής της Σχολής κ Φλώρος 
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου