Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Στην ανάταξη της σηματοδότησης στο ΣΚΑ – Κιάτο και σε επισκευές στο ΣΚΑ – Οινόη προχωρά ο ΟΣΕ

Οι ανωτέρω ενέργειες στόχο έχουν τη διεύρυνση της χωρητικότητας του δικτύου, που είναι επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων, λόγω και της αύξησης της εμπορευματικής κίνησης, την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των τραίνων και τη μεγιστοποίηση των ορίων ταχύτητας.







ΣΚΑ – Οινόη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία της επιδομής  για τη βελτίωση της ασφάλειας, την αύξηση της χωρητικότητας του σιδηροδρομικού δικτύου και την αύξηση της ταχύτητας των τραίνων.

Οι παρεμβάσεις στην επιδομή κρίνονται σκόπιμες για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που δημιουργούνται από την παραλαβή των νέων έργων του δικτύου, όπως η ηλεκτροκίνηση μέχρι την Θεσσαλονίκη  και η εντατικοποίηση της λειτουργίας του Εμπορευματικού Σταθμού στο Θριάσιο, λόγω της σύνδεσης του με το Ικόνιο.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών, ενώ κατά διαστήματα σε συγκεκριμένα σημεία λόγω των έργων η κυκλοφορία των τραίνων  θα διεξάγεται με μονοδρομήσεις.

ΣΚΑ – Κιάτο

Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η ολοκλήρωση του αναμένεται να αυξήσει άμεσα την χωρητικότητα του δικτύου, κυρίως για τις προαστιακές συνδέσεις της Αττικής.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών και θα επιτρέψει μέχρι και τον τριπλασιασμό των δρομολογίων των τραίνων, σε σχέση με αυτά που εκτελούνται σήμερα.

Πηγή:
- Στην ανάταξη της σηματοδότησης στο ΣΚΑ – Κιάτο και σε επισκευές στο ΣΚΑ – Οινόη προχωρά ο ΟΣΕ
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου