Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Τα ελαστικά του μέλλοντος!!!

Ελαστικά μαγνητικού πεδίου, χωρίς αέρα, μεταβλητής πρόσφυσης και άλλες καινοτομίες

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hankook ετοίμασε ένα εκπληκτικό βίντεο με τα βραβευμένα σχέδια για τα ελαστικά του μέλλοντος που σχεδίασαν φοιτητές βιομηχανικού σχεδίου του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι.
Το ελαστικό Tildread έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πιο δυναμική ικανότητα στις στροφές με τη χρήση ελαστικών κλίσης χωρίς αέρα. Χωρίζει τη ρόδα σε τρία παράλληλα τμήματα δαχτυλιδιών, επιτρέποντας στον οδηγό του οχήματος να παίρνει τις στροφές όπως μια μοτοσικλέτα. Καθώς ο τροχός γυρίζει, κάθε τμήμα ατομικά ανυψώνεται ή χαμηλώνει, επιτρέποντας μέγιστη πρόσφυση με το δρόμο. Η ισχύς παρέχεται σε κάθε τμήμα μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα, επιτρέποντας σε κάθε τμήμα να περιστρέφεται σε διαφορετικούς ρυθμούς ανάλογα με τις ανάγκες.

Το ελαστικό χωρίς αέρα Motiv αποτελεί μία ιδανική λύση για οδήγηση off-road,
το οποίο προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του ανάλογα με την μορφολογία του εδάφους.

Το eMembrane πρόκειται για ένα υβριδικό ελαστικό, το οποίο σχεδιάστηκε για να παρέχει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, αλλά και εξαιρετικά κρατήματα για ζωηρές επιδόσεις,μεταβάλλοντας το προφίλ του και προσαρμόζοντας ανάλογα τη γεωμετρία του.

Το ελαστικό Mag-Trac χρησιμοποιεί την τεχνολογία του μαγνητικού πεδίου για τη δημιουργία κενού χώρου μεταξύ του τροχού και του κομβικού σημείου του οχήματος, επιτρέποντας μία πιο άνετη και ήσυχη οδήγηση.

Πηγή:
- Τα ελαστικά του μέλλοντος
http://peri-planomenos.blogspot.gr/2013/12/Tyres-of-the-future.html

- Hankook Tire: The Future of Tyre Design
https://youtu.be/7Zu7GVfx6Ng

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου