Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι σε Αττικό Μετρό και ΟΣΕ (δείτε τα βιογραφικά τους)


Τον πρ. πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο προτείνει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την θέση του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Συγκεκριμένα, προτείνει τον Γιάννη Μυλόπουλο ως πρόεδρο και τον Θόδωρο Παπαδόπουλο (μηχανολόγος - μηχανικός) ως διευθύνοντα σύμβουλο.

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών προτείνει τον Γιώργο Αποστολόπουλο για πρόεδρο του ΟΣΕ και τον Κώστα Πετράκη (συγκοινωνιολόγος) για διευθύνοντα σύμβουλο.

Αμφότερες οι προτάσεις θα εξεταστούν στις 28 Ιανουαρίου από τη Βουλή.

Παρακάτω μπορεί να δει κανείς σύντομα βιογραφικά τους όπως εμφανίζονται στις ιστοσελίδες τους στο Διαδίκτυο:Μυλόπουλος Γιάννης (προτεινόμενος πρόεδρος Αττικό Μετρό)

Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1958 στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΑΠΘ ως πολιτικός μηχανικός το 1982 και πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1987. Το 1990 εκλέχθηκε σε θέση λέκτορα στον Τομέα Υδραυλικής & Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου εξακολουθεί να υπηρετεί μέχρι και σήμερα στη βαθμίδα του Καθηγητή. Το Μάιο του 2010 εξελέγη πρύτανης. Ως Πρύτανης του ΑΠΘ ήταν εκπρόσωπος της Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών ΑΕΙ στις ομάδες εργασίας της ΕUΑ (European University Association), ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε το ΑΠΘ στις συναντήσεις του Ευρω-μεσογειακού Πανεπιστημίου (EMUNI). Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.


Στις εθνικές εκλογές του 2004, ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια.

Το γνωστικό του αντικείμενο είναι η «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων. Βιώσιμη Υδατική Πολιτική». Πέρα από τη θέση του Καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια York, στο Τορόντο του Καναδά, Stevens Institute of Technology και στο Πολιτειακό πανεπιστήμιο της Ν. Καρολίνας. Έχει γράψει περισσότερες από 100 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 20 ερευνητικά έργα με ευρωπαϊκή ή ελληνική χρηματοδότηση. Στις 17/6/15 ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ3 Παπαδόπουλος Θεόδωρος (προτεινόμενος Διευθύνων Σύμβουλος Αττικό Μετρό)

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ). Αντιπρόσωπος ΤΕΕ στην ASHRAE. Γεννήθηκα στο Αίγιο και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου σε Καλάβρυτα, Αίγιο και Αθήνα. Το 1975 πέρασα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Ξάνθης, όπου και εγκαταστάθηκα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών το 1981. Στα φοιτητικά χρόνια διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Εργάσθηκα, ως ελεύθερος επαγγελματίας και μισθωτός τεχνικών εταιρειών, στην μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κτιριακών έργων κατοικίας και υπηρεσιών, καθώς και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Εργάσθηκα επίσης σε διευθυντικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από το 2004 εργάζομαι στην ΤΥ του ΥΠΕΞ. Διετέλεσα μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος και Πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ. Συμμετείχα, εκτός των άλλων, στη Γνωμοδοτική Επιτροπή Ενεργειακών Επιθεωρήσεων (ΓΕΠΕΕ), στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για την τροποποίηση της νομοθεσίας άσκησης των τεχνικών επαγγελμάτων και στην επιτροπή για τη σύνταξη του ΠΔ αδειοδότησης επιχειρήσεων από το ΤΕΕ.Αποστολόπουλος Γεώργιος του Χρήστου (προτεινόμενος πρόεδρος ΟΣΕ)


Αντιδήμαρχος Αθήνας, Πολιτικός Μηχανικός
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης μελέτης και κατασκευής ιδιωτικών
και δημόσιων έργων, καθώς και πρόεδρος κατασκευαστικής εταιρείας με
αντικείμενο την κατασκευή και πώληση κτιρίων, κατοικιών και επαγγελματικών
χώρων. Είναι Μέλος του ΤΕΕ, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και της
Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίων. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
Πετράκης Κωνσταντίνος (προτεινόμενος Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ)

Πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος. Η Αθήνα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε (Φιλοπάππου), σπούδασε (κέντρο Αθήνας), κατοικεί (Ανω Πετράλωνα) και εργάζεται (Ανω Πατήσια). Απόφοιτος ΕΜΠ (1974). Μεταπτυχιακές σπουδές Αστικής Γεωγραφίας στο Παρίσι (1975, 1976) και Μεταφορών στη Λωζάννη (1977).

Μεταξύ 1978 και 1992 εργάστηκε στο ΥΧΟΠ και τον Οργανισμό Αθήνας. Από το 1992 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής, κυρίως με τους Ο.Τ.Α., προσπαθώντας να προάγει τις αρχές της κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά βιώσιμης κινητικότητας.

Μέλος των Συλλόγων Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και Ελλήνων Πολεοδόμων & Χωροτακτών. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας.

Πηγή:
- Νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι σε Αττικό Μετρό και ΟΣΕ
http://www.metaforespress.gr/sidirodromos/item/13632-neoi-proedroi-kai-diefthynontes-symvouloi-se-attiko-metro-kai-ose.html

- Μυλόπουλος Γιάννης
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82#.CE.92.CE.B9.CE.BF.CE.B3.CF.81.CE.B1.CF.86.CE.B9.CE.BA.CF.8C

- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
http://disym.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3484.html

- ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
http://anoihtipoli.gr/biografika-ypoxifion/petrakis-konstantinos

- Αποστολόπουλος Γεώργιος
http://giorgoskaminis.gr/wp-content/uploads/2014/05/ENTYPO-BIOGRAFIKON.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου