Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η μάχη των Σιδηροδρόμων (1946) - La bataille du rail. (Δείτε ολόκληρη την ταινία ή κατεβάστε το βίντεο)

Το χρονικό του αγώνα των Γάλλων σιδηροδρομικών ενάντια στους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η ταινία, η οποία στηρίζεται σε εξομολογήσεις αντιστασιακών, διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.



















με τους Τονί Λοράν,Ρομπέρ Λερέ
σκην. Ρενέ Κλεμάν



















Γυρισμένο με ερασιτέχνες ηθοποιούς και πραγματικά πρόσωπα (της Αντίστασης και εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους), το ντεμπούτο του Ρενέ Κλεμάν («Γυμνοί στον Ήλιο») στηρίζεται σε εξομολογήσεις αντιστασιακών, οι οποίοι και χρηματοδότησαν την ταινία ως απάντηση στις κατηγορίες ότι οι Γάλλοι παραδόθηκαν αμαχητί και συνεργάστηκαν με τους ναζί. Αυτή η πρώτη ταινία που καταγράφει τη δράση της γαλλικής Αντίστασης έχει μια ντοκιμαντερίστικη αυθεντικότητα ανάλογη με εκείνη του ιταλικού νεορεαλισμού και τιμήθηκε στις Κάνες για τη σκηνοθεσία και με το Βραβείο της Επιτροπής.











Δείτε το τρέιλερ (2:16):



Η ολόκληρη την ταινία (1:22:10) απευθείας από το youtube :



ή κατεβάστε την (πηγαίνετε στη σελίδα http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/ και εκεί αντιγράφετε την διεύθυνση του της συγκεκριμένης ταινίας στο You Τube https://www.youtube.com/watch?v=bDa9Qg6EgtE ή οποιουδήποτε άλλου βίντεο που θέλετε να κατεβάστε.







Ελληνικούς υπότιτλους για την ταινία μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή:
La bataille du rail
https://www.youtube.com/watch?v=bDa9Qg6EgtE

- The fastest free YouTube Downloader
http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου