Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σιδηροδρομικά Σωματεία αποφάσισαν τον περαιτέρω συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια:


· Στις προωθούμενες από την Κυβέρνηση ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ και την εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες, εφαρμόζοντας πρακτικές του παρελθόντος προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της.

· Την περαιτέρω απαξίωση του σιδηρόδρομου όπου η μεγάλη έλλειψη προσωπικού καθώς η κατάσταση του τροχαίου υλικού κυρίως, καθιστούν αναπόφευκτο τον περιορισμό του μεταφορικού έργου και επιπροσθέτως ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου μέσω του Γ.Κ.Κ. επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.· Την υπονόμευση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης της Σ.Σ.Ε. από μέρους των Διοικήσεων και του Υπουργείου με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι εργαζόμενοι στο νέο περιβάλλον που προωθούν χωρίς Σ.Σ.Ε. και την ελάχιστη διασφάλιση που αυτή παρέχει.

· Την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθεί η Κυβέρνηση που σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση των ορίων ηλικίας παρατείνει τον εργασιακό βίο από 3-10 έτη αυξάνει τον κίνδυνο ανεργίας και ολοκληρώνει το δόγμα της ύπαρξης της εργασίας και ολοκληρώνουν το δόγμα της παροχής σύνταξης ως προνοιακό επίδομα λαμβάνοντάς το στα βαθιά γεράματα για όσους τα καταφέρουν μετά από πέραν των 40 ετών εργασίας σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.


Για τους ανωτέρω λόγους η Π.Ο.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και από ώρα: 12.00’ έως 15.00’, στηρίζοντας παράλληλα και καλύπτοντας τις στάσεις εργασίας που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τα Σιδηροδρομικά Σωματεία στις ημερομηνίες:

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016,

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

και ώρες α) από 05.00’ έως 08.00’, β) από 13.00’ έως 16.00’ και γ) από 21.00’ έως 24.00’ για όλες τις προαναφερόμενες ημέρες.Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν δράσεις και δυναμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που προαναφέρονται.


ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ και Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Πηγή:
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
http://omospondiasidirodromikon.blogspot.gr/2016/01/blog-post_99.html

https://drive.google.com/file/d/0B2Of_dIf-FKrRVNpYTJLZ1VTMFM4OFc4Mlhpc2YzNHZCbEFz/view

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου