Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δείτε όλα τα νέα δρομολόγια Αθηνών Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκης Αθηνών από Δευτέρα 20-5-2019


Από Δευτέρα 20-5-2019 τίθενται σε ισχύ τα νέα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Στα δρομολόγια έχει μειωθεί ο χρόνος από 5,5 ώρες που ήταν σήμερα σε 4,5 ώρες στις αμαξοστοιχίες προτεραιότητας, ενώ ένα ζεύγος δρομολογίων εξπρές θα κάνει μόνο δυο στάσεις επιτυγχάνοντας έτσι να σπάσει το φράγμα των 4 ωρών. 

Στη νέα χάραξη προβλέπονται οι ακόλουθες δυο εξπρές αμαξοστοιχίες:

Η αμαξοστοιχία 51 θα αναχωρεί από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης καθημερινά στις 6:27 το πρωί και κάνοντας μόνο δυο στάσεις σε Λάρισα και Παλιοφάρσαλο (από όπου θα εξυπηρετεί επιβάτες από και προς Δυτική Θεσσαλία, δηλαδή Καρδίτσα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα), θα φτάνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών στις 10:32 σε χρόνο ρεκόρ 3 ωρών και 55 λεπτών.
Το περίεργο σε αυτό το δρομολόγιο είναι ότι περνάει από το Λιανοκλάδι χωρίς στάση οπότε η εξυπηρέτηση επιβατών από και προς Λαμία θυσιάζεται στο βωμό της ταχύτητας των πολλών (Θεσσαλονίκη Αθήνα). 

Το αντίστροφο δρομολόγιο, η αμαξοστοιχία 50 θα αναχωρεί καθημερινά από Αθήνα στις 6:22 το πρωί και κάνοντας και πάλι μόνο δυο στάσεις σε Λειανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης στις 10:32, με λίγο μεγαλύτερο χρόνο 4 ωρών και 10 λεπτών. Ο λόγος της διαφοράς αυτής είναι τα έργα στη Θήβα και στη Λάρισα που γίνονται στη γραμμή ανόδου (στη Λάρισα εδώ και χρόνια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...).


Στην Α θέση οι αμαξοστοιχίες αυτές θα διαθέτουν και πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω wifi  υπηρεσία που σύντομα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιθανότατα θα επεκτείνει σταδιακά και στους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ βελτιωμένες θα είναι και οι υπηρεσίες εστίασης.

Αντίστοιχα ανά τρεις ώρες θα αναχωρούν αμαξοστοιχίες ποιότητας που θα εξυπηρετούν όμως περισσότερους σταθμούς και θα πραγματοποιούν το ίδιο δρομολόγιο σε 4,5 περίπου ώρες μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με το αεροπλάνο.









Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι οι τιμές παραμένουν σταθερές 55,40€ στην Α θέση και 45,40€ στη Β θέση όπως και πριν τόσο για τις αμαξοστοιχίες ποιότητας IC όσο και για τις εξπρές. Στις παραπάνω τιμές θα γίνεται 20% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή, ενώ εξακολουθεί να δρομολογείται το ζεύγος νυχτερινών απλών αμαξοστοιχιών 600/601 με τιμή εισιτηρίου 35,10€ στην Α θέση και 25,10 € στη Β θέση αντίστοιχα.








Ακολουθούν τα παλιά δρομολόγια που ισχύουν μέχρι τις 19-5-2019:






Πηγή:
https://tickets.trainose.gr/dromologia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου