Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών: Συνάντηση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη

Βήμα για την επίτευξη συμφωνίας

Ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη συμφωνίας και την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων με τον ΟΣΕ έγινε χθες στο Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών και στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη παρουσία στελεχών και εκπροσώπων εταιριών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

Στη συνάντηση, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης στην «Ε», διαπιστώθηκε πως Δήμος Λαρισαίων και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου «συμφωνούν στην επίτευξη λύσεων» και μετά τη χθεσινή συνάντηση «τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών θα εντείνουν τις επαφές προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία η οποία, πριν την έγκρισή της, θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο».


Η χθεσινή συνάντηση, η πρώτη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μετά και τις συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, «επιβεβαίωσε» πως Υπουργείο Υποδομών και Δήμος Λάρισας, ταυτίζονται σε τρία τουλάχιστον σημεία. Το πρώτο αφορά στη μεταφορά του Εμπορικού Σταθμού Διαλογής από το Μεζούρλο που βρίσκεται σήμερα, στο νέο Εμπορευματικό Κέντρο στο Κουλούρι. Το δεύτερο στην ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται σήμερα ο Σιδηροδρομικός Σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα και το τρίτο σημείο, αφορά στη συνέχιση λειτουργίας του Σταθμού στη θέση που βρίσκεται σήμερα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Το θέμα της κατασκευής δύο υπόγειων διαβάσεων, στις οδούς Αγιάς και Βόλου, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά στην παράκαμψη- και όχι υπογείωση – της Λάρισας (από Μεζούρλο, ΠΑΘΕ κλπ).

Όπως διευκρινίσθηκε στη χθεσινή συνάντηση, σε πρώτη φάση θα διερευνηθεί η αναζήτηση χρηματοδοτικών πηγών για την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης του σημερινού σιδηροδρομικού δικτύου και μετά θα εξετασθεί το θέμα των υπόγειων διαβάσεων.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Αθαν. Βούρδας, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθ. Σχίζας καθώς και εκπρόσωποι εταιριών του ΟΣΕ.

Β.Κ.

Πηγή:
- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ – ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΕ
http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/163778-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου