Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ξεκινά μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο

Μία θετική εξέλιξη καταγράφηκε στο σιδηροδρομικά δρώμενα της Πελοποννήσου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com αποφασίστηκε να ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο.


Αυτό επετεύχθη ύστερα από συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα με βουλευτές και φορείς της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Μανιάτης και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.


Το μεγάλο στοίχημα από τη μελέτη αυτή είναι να καταφέρει να λειτουργήσει και πάλι η μετρική γραμμή που έκλεισε το 2010 και στην Κόρινθο με μία μετεπιβίβαση ο επιβάτης να μπορεί να κατευθυνθεί προς Αθήνα ή προς Πάτρα.

Να θυμίσουμε πως η γραμμή είχε εκσυγχρονιστεί κοστίζοντας περίπου 80εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΣΕ με ένα κονδύλι 3εκατ.ευρώ η γραμμή θα μπορούσε και πάλι να τεθεί σε λειτουργία.

Ερώτημα βέβαια αποτελεί ο νέος παράγοντας που ακούει στο όνομα Trenitalia καθώς οι Ιταλοί θα πρέπει ακόμα και αν η γραμμή τεθεί και πάλι σε λειτουργία αν αξίζει με οικονομικούς όρους να δρομολογήσουν (και τι τρένα άραγε;) αμαξοστοιχίες από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο.

Πηγή:
- Ξεκινά μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο
http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/41225-ksekina-meleti-gia-tin-epanaleitourgia-tis-sidirodromikis-grammis-korinthos-nayplio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου