Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Πέτρος Ζωγράφος Έλληνας εφευρέτης : Τέλος η βενζίνη – Φουλάρει… τη μηχανή με νερό και κάνει 10χλμ! [βίντεο]


Μία εφεύρεση που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό, πόσιμο ή υφάλμυρο, φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς και για την παραγωγή υδρογόνου ως καύσιμη ύλη για τη λειτουργία βενζινοκινητήρα και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα. Επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον ερευνητή και εφευρέτη Πέτρο Ζωγράφο που ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. 


Το zougla.gr αναδεικνύει αυτή την εντυπωσιακή ανακάλυψη με σκοπό να επακολουθήσει η αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα και να καλυφθεί η… απόσταση μεταξύ των επιστημονικών εργαστηρίων και της παραγωγής και διάθεσης στο ευρύ κοινό της εφαρμογής, με προφανή οφέλη για όλο τον κόσμο.
O εφευρέτης-ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος και η επιστημονική του ομάδα ισχυρίζονται ότι αν και τα οφέλη -και οι δυνατότητες αξιοποίησης- της εφεύρεσης είναι τεράστια, κάθε φορά που προσέγγιζαν έναν κρατικό φορέα για να συνεργαστούν, η αρχική αποδοχή και ενθουσιασμός έδιναν τη θέση τους στη συνέχεια στην… παγερή σιωπή, σε σημείο απογοήτευσης. Η παρουσίαση της συσκευής από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση τόσο στο κοινό, όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

Η παρουσίαση αυτής της εφαρμογής έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Σαλαμίνα, με τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράφει από την πρώτη στιγμή όλες τις διαδικασίες μετατροπής ενός δικύκλου χωρητικότητας 50 κ.εκ. ώστε να κινηθεί με την ενέργεια υδρογόνου. Φουλάρει… τη δεξαμενή με νερό ώστε να τροφοδοτηθεί ο κινητήρας με υδρογόνο Παραγωγή υδρογόνου ανέξοδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα Το μηχανάκι που διήνυσε 10 χλμ με καύσιμο το απλό νερό Η μετατροπή του δικύκλου ώστε να κινηθεί με υδρογόνο






Πηγή:
- Η εφεύρεση που αλλάζει τον κόσμο – Πέτρος Ζωγράφος
http://www.ello.gr/%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82/

- Έλληνας εφευρετης : Τέλος η βενζίνη – Φουλάρει… τη μηχανή με νερό και κάνει 10χλμ! [βίντεο]
http://rodosreport.gr/telos-i-venzini/

- Παρουσίαση της κίνησης μοτοσικλέτας με υδρογόνο από τον Πέτρο Ζωγράφο
https://youtu.be/mWQHV1zXcD0

- Για πλήρη περιγραφή της εφεύρεσης (όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physics News)
http://www.ello.gr/wp-content/uploads/2015/12/pdf-physics.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου