Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Στις 06/08 θα ανοίξει η νέα Διώρυγα του Σουέζ

Στις 6 Αυγούστου θα ανοίξει η νέα Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού της διώρυγας.
Ο Μοχάμπ Μαμίς, πρόεδρος και διαχειριστικός διευθυντής του Οργανισμού της Διώρυγας του Σουέζ, γνωστοποίησε επίσης πως τα έργα διάνοιξης θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουλίου.
Η νέα διώρυγα εκτείνεται κατά μήκος της υφιστάμενης υδάτινης οδού που υπάρχει εδώ και 145 χρόνια. Εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο έχει στόχο την επέκταση του εμπορίου μέσω της ταχύτερης θαλάσσιας οδού ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία.

Από ότι φαίνεται αναμένεται αύξηση της εμπορικής κίνησης λόγω
α) των έργων επέκτασης της διώρυγας του Σουέζ
β) λόγω της κατασκευής- επέκτασης της προβλήτας 3 από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά
γ) λόγω της επικείμενης ολοκλήρωσης των έργων της διπλής ηλεκτροδοτοήυμενης γραμμής στον κεντρικό άξονα Πειραιάς - Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ειδομένη.
Έχουμε ξαναπεί από αυτή τη γωνιά του διαδικτύου ότι αυτός που θα κρατάει τα κλειδιά των ηλεκτραμαξών το 2017 θα έχει μαγαζί γωνία προς εκμετάλλευση. 


Αν δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει την ιδιωτικοποίηση τουλάχιστον ας εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές τίμημα πώλησης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ!!!

Η νέα διώρυγα του Σουέζ αποτελείται από ένα τμήμα μήκους 35 χιλιομέτρων παράλληλα με την υπάρχουσα διώρυγα (που έχει συνολικό μήκος 164 χιλιόμετρα) και συνδέει τη Μεσόγειο θάλασσα με την Ερυθρά θάλασσα.
Η κατασκευή του νέου τμήματος θα συνδυαστεί με την εκβάθυνση ενός επιπλέον τμήματος της υπάρχουσας διώρυγας μήκους 37 χιλιομέτρων. Μετά την ολοκλήρωση τωννέων έργων θα είναι δυνατή η ταυτόχρονη πλεύση και προς τις δυο κατευθύνσεις σχεδόν σε όλο το μήκος της διώρυγας. Επιπλέον εκτιμάται ότι ο μέσος χρόνος αναμονής του κάθε πλοίου για διέλευση από τη διώρυγα θα μειωθεί από 11 σε μόλις 3 ώρες, ενώ θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα διέλευσης από 49 σε 97 πλοία τη μέρα.
Πηγές:
- Στις 06/08 θα ανοίξει η νέα Διώρυγα του Σουέζ
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/596273/stis-06-08-tha-anoixei-i-nea-dioryga-toy-soyez

- wikipedia: New Suez Canal
https://en.wikipedia.org/wiki/New_Suez_Canal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου