Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι από τα Άνω Λεχώνια στις Μηλιές με το τραινάκι του Πηλίου το γνωστό Μουτζούρη (βίντεο!!!)

Το Πήλιο, γνωστό και ως "το βουνό των Κενταύρων", βρίσκεται ανατολικά του Βόλου, στον νόμο Μαγνησίας και είναι τοποθετημένο στην καταλληλότερη θέση της Ελλάδας. 

Το τρενάκι του Πηλίου ή αλλιώς ο "Μουτζούρης" αποτελεί ένα από τα μοναδικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο. Η διαδρομή του συνδυάζει τα τοπία της πόλης με αυτά της θάλασσας, του βουνού και των γραφικών χωριών. 

Η μοναδικότητα του οφείλετε επίσης στο στενό πλάτος των σιδηροτροχιων που διαγράφουν μόλις 60εκ. 

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1894 υπό την επίβλεψη του μηχανικού Εβαρίστο Ντε Κίρικο και το 1895 ολοκληρώθηκε το τμήμα Βόλος-Ανω Λεχώνια η οποία ήταν 13χλμ. Το 1903 ολοκληρώθηκε η γραμμή από τα Άνω Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές (16χλμ.), όπου ενώθηκε με την ήδη υπάρχουσα γραμμή Βόλου-Άνω Λεχωνίων και αποτέλεσε το μοναδικό ορεινό κομμάτι της διαδρομής. 

Πλέον μόνο αυτό κομμάτι λειτουργεί και εξυπηρετεί τουριστικά δρομολόγια. Ο ατμός από την δεκαετία του 2000 και μετά έπαψε να εκμεταλλεύεται και αντικαταστάθηκε από ντιζελ μηχανές έλξης... Ακολουθήστε μας, σε ένα μαγικό ταξίδι από τα Άνω Λεχώνια μέχρι και τις Μηλιές με το τραινάκι που εδώ και 117 χρόνια μαγεύει με την παρουσία του αυτόν τον τόπο και τους Κενταύρους!

Δείτε το βίντεο:





Πηγή:
- A Trip From Ano Lechonia, To Milies, With Pelion Traditional Railway
https://www.youtube.com/watch?v=6lk9AC09IRY

http://www.trainose.gr/en/tourism-culture/train-and-recreation/the-pelion-train/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου