Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Υπό τάση η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός από την Μ. Δευτέρα

Υπό τάση θέτει ο ΟΣΕ την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός από την Μεγάλη Δευτέρα, καλώντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στόχος του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ είναι η ολοκλήρωση και των υπολειπόμενων τμημάτων, ώστε το σύνολο της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη να είναι ηλεκτροκινούμενο.

Με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης, η εκμετάλλευση της γραμμής «ανεβαίνει επίπεδο».



Ηλεκτροκινούμενα τρένα θα μπορούν να κινούνται σε όλο το μήκος της με αυξημένες ταχύτητες, χωρίς αλλαγές έλξης, οι χρόνοι διαδρομής θα ελαττωθούν και η χωρητικότητα της, για κάθε είδους σύγχρονο τροχαίο υλικό, θα αυξηθεί σημαντικά.

Πλέον, το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι θα διεξάγεται, υπό προϋποθέσεις, σε σχεδόν 4 ώρες και με την ολοκλήρωση της σηματοδότησης και της τηλεδιοίκησης σε σχεδόν 3,5 ώρες, έναντι σχεδόν 5,5 ωρών σήμερα.

Πηγή:
- Υπό τάση η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός από την Μ. Δευτέρα
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου