Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

H κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί παρελθόν. Από σήμερα, «μιλά» ιταλικά. Αλλαγές στο δ.σ.

Ολοκληρώθηκε η πώληση και η μεταβίβαση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane, έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας από την Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, κ. Renato Mazzoncini.




«Το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει μία διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και η οποία ανοίγει μία νέα σελίδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους 692 εκατ. ευρώ», επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ferrovie Dello Stato Italiane αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και αναλαμβάνει, σύμφωνα με στελέχη της, να ενισχύσει και αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία μεταβιβάζεται με κερδοφορία 3,58 εκατ. και κύκλο εργασιών περί τα 118 εκατ., εάν συμπεριληφθούν τα 40 εκατ. των άγονων γραμμών (στοιχεία 2016).

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί υπόσχονται επενδύσεις 500 εκατ. και συνάμα πρόκειται να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, με κυριότερη αυτή του προέδρου. Αντίθετα, αναμένεται να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ο Φ. Τσαλίδης

Πάντως, την ίδια ώρα, στο μέγαρο του ΟΣΕ, σιδηροδρομικοί και εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας.



Οι δηλώσεις του Έλληνα και Ιταλού πρωθυπουργού

Το θέμα των επενδύσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πρωθυπουργοί, υπεγράφη η συμφωνία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ιταλική εταιρία Ferrovie Dello Stato έχει την πρόθεση να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Πηγή:
- H κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί παρελθόν. Από σήμερα, «μιλά» ιταλικά. Αλλαγές στο δ.σ.
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/h-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου