Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Σχόλια και Κριτική στα δρομολόγια της 20ης Μαΐου 2019

Τα δρομολόγια της 19.06.2011 αποτέλεσαν την τελευταία ριζική τροποποίηση δρομολογίων, προσαρμόζοντας το σιδηρόδρομο στις επιταγές του νεόκοπου τότε νόμου 3891/2010. Με κάποια θετικά στοιχεία αλλά και με αρκετές δομικές ατέλειες, τα δρομολόγια αυτά (με μικρές τροποποιήσεις) ίσχυαν για 8 έτη, δυστυχώς, όμως, παραδίδουν πολύ χειρότερο σιδηρόδρομο από εκείνον που παρέλαβαν.




(Φωτ. Ν. Παπαλέτσος)
Οι καθυστερήσεις ήταν τόσο εκτεταμένες σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα την απαξίωση του σιδηροδρόμου και την κυκλοφορία πραγματικά άδειων αρτηριακών τρένων× ποτέ δε θα πίστευα ότι μετά από 15 χρόνια θα ξαναζούσα το θέαμα των άδειων βαγονιών των τρένων της Τρίπολης, αυτή τη φορά μέσα σε «υπερταχείες» που συνέδεαν τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις. Ο σιδηρόδρομος έχει να καλύψει πολύ χαμένο έδαφος και οι επιβάτες του δεν έχουν καμία διάθεση να συνεχίσουν να ανέχονται δικαιολογίες, ιδίως όταν οι ανταγωνιστές του σιδηροδρόμου προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες με ανταγωνιστικές τιμές.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ημερήσια Εκδρομή στο Σιδηροδρομικό Πέρασμα του Μπράλου - Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
ΜΕ "ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"
Δημοσιεύουμε το αναλυτικό πρόγραμμα με τα ωράρια και λοιπά στοιχεία της εκδρομής. Ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά τα στοιχεία αυτά έπρεπε να τα πάρουμε εγγράφως από ΟΣΕ & ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά να τα δημοσιεύσουμε.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε διαβάζοντας προσεκτικά και μη διστάσετε να ρωτήσετε κάθε απορία σας στο mail ή στο προφίλ του f/b του συλλόγου ή στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Εκπαίδευση Ομάδων Βοηθείας ΜΘ και Μηχ Λάρισας στα συστήματα Ασφαλείας σηράγγων Τεμπών και Πλαταμώνα


Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των νέων μελών των ομάδων βοηθείας του Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης και του Μηχανοστασίου Λάρισας στα συστήματα Ασφαλείας σηράγγων Τεμπών και Πλαταμώνα.


Πρόκειται για τεχνίτες και μηχανικούς της ΕΕΣΣΤΥμ που επεμβαίνουν για την αποκατάσταση - εντροχιασμό του τροχαίου υλικού μετά από κάποιο συμβάν - εκτροχίαση.



Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν οι συνάδελφοι Βλαχόπουλος Ιωάννης και Αντωνίου Παναγιώτης:

Γιοκοχάμα, Ιαπωνία: Ατύχημα με αυτόματο τραίνο (χωρίς μηχανοδηγό) με 14 τραυματίες

Τραίνο χωρίς μηχανοδηγό ξεκίνησε για άγνωστο μέχρι στιγμής χωρίς λόγο προς την αντίθετη κατεύθυνση στο ΣταθμόShin-Sugita στο Isogo Ward, στη Γιοκοχάμα το Σάββατο .

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ο τραυματισμός 14 επιβατών, όλοι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία της Kanagawa.

Ο 5δυμος συρμός με αφετηρία το Σταθμό Shin-Sugita είχε προορισμό το Σταθμό Namiki-Chuo.

Σύμφωνα με την εταιρεία περίπου 50 επιβάτες βρίσκονταν στο τραίνο τη στιγμή του συμβάντος. Ο Συρμός ξεκίνησε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη στην οποία θα έπρεπε να κινηθεί και μετά από 20 μέτρα περίπου συγκρούστηκε με ταμπονιέρα με ταχύτητα γύρω στα 6 χιλ/ώρα.