Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Αυστραλία - «Τρελό» τραίνο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε 92 χλμ. χωρίς μηχανοδηγό μέχρι τη σκόπιμη εκτροχίασή του (φωτογραφίες και βίντεο!!!)

Ένας συρμός 268 βαγονιών, όπως ο εικονιζόμενος, ταξίδεψε χωρίς οδηγό για περίπου 100 χιλιόμετρα! |

«Τρελό» τραίνο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε 92 χλμ. χωρίς μηχανοδηγό. Σταμάτησαν όλες οι σχετικές σιδηροδρομικές μεταφορές μετά τον εκτροχιασμό της ακυβέρνητης εμπορικής αμαξοστοιχίας




Δείτε τα βίντεο:





Ενα τραίνο φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα έτρεξε χωρίς οδηγό επί 92 χιλιόμετρα προτού εκτροχιαστεί, όπως δήλωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΒΗΡ και οι αυστραλιανές αρχές. Την είδηση μετέδωσε ο Guardian. Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη εταιρεία εξορύξεων και εκμετάλλευσης μεταλλευμάτων στον κόσμο, η αυστραλιανή ΒΗΡ, ανέστειλε όλες τις σιδηροδρομικές μεταφορές στη Δυτική Αυστραλία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα.

«Ενα τραόνο σιδηρομεταλλεύματος της Δυτικής Αυστραλίας έχει εκτροχιασθεί κοντά στον ποταμό Τέρνερ, στον δρόμο προς το Πορτ Χέτλαντ σήμερα το πρωί» ανέφερε η BHP. «Κανείς δεν έχει τραυματιστεί. Συνεργαζόμαστε με τους αρμοδίους του κράτους για να διερευνήσουμε την κατάσταση». Η ζημιά στο όχημα ήταν σημαντική, αναφέρει το Γραφείο Ασφαλείας Μεταφορών της Αυστραλίας: «Στις 4:40 περίπου στις 5 Νοεμβρίου 2018 ο οδηγός φορτωμένου σιδηροδρομικού τραίνου που αποτελείται από τέσσερις μηχανές και 268 βαγόνια σταμάτησε στο σημείο 211.

Ο οδηγός βγήκε από την μηχανή για να επιθεωρήσει ένα βαγόνι». Και διευκρινίζει: «Με κανέναν επάνω του, το τραίνο ταξίδεψε 92 χιλιόμετρα περίπου μέχρι το 5:05, όταν το τραίνο σκόπιμα εκτροχιάστηκε από το κέντρο ελέγχου». Η αρχή μεταφορών της Αυστραλίας ερευνά το περιστατικό.

Πηγή:
-
https://www.protagon.gr/epikairotita/afstralia-trelo-treno-me-sidirometallevma-etrekse-92-xlm-xwris-odigo-44341720727

- HOW TO DERAIL A RUNAWAY TRAIN (AND SAVE AUSTRALIA)
https://www.wired.com/story/australia-runaway-train-derailment/

- BHP runaway iron ore train left a twisted wreck after derailment stopped it reaching WA town
https://www.youtube.com/watch?v=BNyXNoC_pno

- Train Derailment | 9 News Perth
https://www.youtube.com/watch?v=EiDd_elZL3w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου