Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Απευθείας Σιδηροδρομική Σύνδεση Άμστερνταμ - Λονδίνο με το Eurostar από τον Απρίλιο

Το Eurostar θα εκτελέσει τελικά απευθείας τραίνα από το Άμστερνταμ στο Λονδίνο από τον Απρίλιο - δύο χρόνια μετά τη δρομολόγηση της διαδρομής.

Η απ ευθείας σιδηροδρομική σύνδεση Άμστερνταμ - Λονδίνο θα ξεκινήσει με δύο καθημερινά δρομολόγια.

Επί του παρόντος, οι επιβάτες που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζονται να αλλάξουν τρένα στις Βρυξέλλες, ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τους ελέγχους διαβατηρίων και τον έλεγχο ασφαλείας.



Το δρομολόγιο Λονδίνο - Άμστερνταμ είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2018 ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ταξιδεύουν απευθείας από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Ωστόσο, προς την αντίθετη κατεύθυνση, οι ταξιδιώτες πρέπει να αλλάξουν τρένα στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσουν τους ελέγχους διαβατηρίων και τον έλεγχο ασφάλειας - προσθέτοντας περίπου μια ώρα στο ταξίδι επιστροφής.

Το Eurostar θα αρχίσει να εκτελεί απευθείας δρομολόγια και στις δύο κατευθύνσεις στις 30 Απριλίου μετά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, του Βελγίου και των Κάτω Χωρών, γεγονός που θα επιτρέψει τη διεξαγωγή συνοριακών ελέγχων κατά την αναχώρηση στις Κάτω Χώρες.

Φωτογραφία είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Eurostar Mike Cooper και ο Γραμματέας Μεταφορών Grant Shapps μετά την άφιξη ενός Eurostar από το Άμστερνταμ στο Λονδίνο στο St Pancras σήμερα

Απευθείας δρομολόγια προς το Ηνωμένο Βασίλειο από το Ρότερνταμ θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου.

Το Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση «ολοκληρώνει μια συμφωνία»,

Πηγή:
- Eurostar will finally run direct trains from Amsterdam to London from April - two years after the route was launched
https://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-7964063/Eurostar-launch-direct-Amsterdam-London-trains-April.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου