Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Εικόνες ντροπής στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης


Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης όπου καθημερινά μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες αλλά και εμπορεύματα.



Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής τόσο στις αποβάθρες όσο και στο εσωτερικό του σταθμού προκαλούν οργή στο επιβατικό κοινό.



Οι τουαλέτες από εχθές είναι κλειστές και έχουν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες. Έκλεισαν καθώς βούλωσαν και σήμερα γίνεται προσπάθεια να καθαριστούν. Το κοινό προσωρινά εξυπηρετείται από τα καταστήματα που διαθέτουν τουαλέτα.





Μπαίνοντας στο διάδρομο προς τις αποβάθρες οι σοβάδες από το ταβάνι κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.



Ανεβαίνοντας στις αποβάθρες η εικόνα είναι αποκρουστική. Στην τσιμεντένια οροφή υπάρχουν ρωγμές με συνέπεια όταν βρέχει, όπως σήμερα, το νερό να στάζει στο πλακόστρωτο και να σχηματίζει λίμνες, δίπλα από τους επιβάτες.






Ανοιχτά καφάο, παγκάκια διαλυμένα, βρύσες σε αχρηστία, εγκαταλελειμμένα κουβούκλια και κομμένα ξερά κλαδιά δίπλα από τις γραμμές, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής.

Στον υπόγειο διάδρομο όπου βρίσκονται οι κυλιόμενες σκάλες υπάρχουν συστήματα για την πυρασφάλεια, όμως από τα κόκκινα κουτιά λείπουν κάποιοι από τους πυροσβεστήρες.








Ζητήματα ασφάλειας



Καθημερινό είναι το φαινόμενο των μικροκλοπών, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται το συνωστισμό και να αρπάζουν τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.



Η κατάσταση σύμφωνα με εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα του σταθμού  έχει βελτιωθεί αισθητά εδώ και περίπου 1,5 μήνα οπότε και έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας.



Σύμφωνα με εργαζόμενο σε εμπορικό κατάστημα βοήθησε ότι άνοιξε ξανά μετά από δέκα χρόνια το φυλάκιο της αστυνομίας μέσα στο σταθμό.




















Πηγή:
- Επόμενος σταθμός… ΔΙΑΛΥΣΗ – Εικόνες ντροπής στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO)
http://www.rthess.gr/article/100026/epomenos-stathmos%E2%80%A6-dialysi-%E2%80%93-eikones-ntropis-ston-sidirodromiko-stathmo-thessalonikis-fotovideo?fbclid=IwAR2WNSbh9e8LSbMV5pzVShCGJPmf1IBiZKXmUvQwqa0mvPjzBui2xNdLUck#.XZd5Hrr9Zd8.facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου