Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ο μύθος των 15 ορόφων του Λονδρέζικου μετρό...

 Πόσα σκαλιά έχει ένα κτίριο 15 ορόφων; 193; ή 320;

Όσοι έχετε βρεθεί στον υπόγειο του Λονδίνου και πιο συγκεκριμένα στη μπλε γραμμή (Pantone 072)  Piccadilly line θα έχετε αντιμετωπίσει το δίλημμα της αναμονής στην ουρά των λιγοστών ασανσέρ ή της τολμηρής απόφασης για ανάβαση εκατοντάδων σκαλοπατιών προς την επιφάνεια...

Η γραμμή αυτή είναι η τέταρτη πιο πολυσύχναστη γραμμή του υπογείου του Λονδίνου αφού εξυπηρετεί ετησίως πάνω από 210 εκατομμύρια επιβατών, αφού δίνει πρόσβαση σε αξιοθέατα μεγάλου ενδιαφέροντος όπως το Βρετανικό Μουσείο (γλυπτά του Παρθενώνα), το  Κόβεντ γκάρντεν, αρκετά άλλα μουσεία στο South Kensington, το φημισμένο πολυκατάστημα Harrods (Knightsbridge), το Hyde Park και το παλάτι του Buckingham.





Αναδημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο από ένα σχόλιο του Manos Tzevelekakis


Ο μύθος των 15 ορόφων από τον μετρ του Λονδρέζικου μετρό, Geoff Marshall(ξεκίνησε ως τρέλα και το έχει κάνει "επάγγελμα"). Kαλή απόλαυση:




Η γραμμή αυτή αποτέλεσε έναν από τους στόχους της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στις 7 Ιουλίου του 2005 με τραγικό απολογισμό 26 θυμάτων. Λόγω του μεγάλου βάθους της τα σωστικά συνεργεία αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες.










Πηγή:
- All Tube Stations Have Fifteen Floors
https://www.youtube.com/watch?v=pBTvmrRGlbE

https://en.wikipedia.org/wiki/Piccadilly_line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου