Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Γιοκοχάμα, Ιαπωνία: Ατύχημα με αυτόματο τραίνο (χωρίς μηχανοδηγό) με 14 τραυματίες

Τραίνο χωρίς μηχανοδηγό ξεκίνησε για άγνωστο μέχρι στιγμής χωρίς λόγο προς την αντίθετη κατεύθυνση στο ΣταθμόShin-Sugita στο Isogo Ward, στη Γιοκοχάμα το Σάββατο .

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ο τραυματισμός 14 επιβατών, όλοι εκτός κινδύνου, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία της Kanagawa.

Ο 5δυμος συρμός με αφετηρία το Σταθμό Shin-Sugita είχε προορισμό το Σταθμό Namiki-Chuo.

Σύμφωνα με την εταιρεία περίπου 50 επιβάτες βρίσκονταν στο τραίνο τη στιγμή του συμβάντος. Ο Συρμός ξεκίνησε να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη στην οποία θα έπρεπε να κινηθεί και μετά από 20 μέτρα περίπου συγκρούστηκε με ταμπονιέρα με ταχύτητα γύρω στα 6 χιλ/ώρα.



Ο τελευταίος οπτικός έλεγχος του τραίνου την Πέμπτη δεν έδειξε τίποτε περίεργο σύμφωνα με την εταιρεία.

 Είναι πιθανό κάτι να πήγε στραβά στο σύστημα. Από τότε που άνοιξε η γραμμή δεν είχαμε ατυχήματα με τραυματισμό ή θάνατο. Ζητάμε συγνώμη από τους τραυματίες. Θα διερευνήσουμε τα αίτια δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Επιτροπή Ασφάλειας επιβατικών μεταφορών της Ιαπωνίας απέστειλε δυο πραγματογνώμονες στο σημείο για να διερευνήσουν τα αίτια του συμβάντος.

Το σύστημα οδήγησης τραίνων χωρίς μηχανοδηγό, automatic train operation (ATO), εξαπλώνεται ταχύτητα το τελευταίο διάστημα καθώς εγκαταστάθηκε στο Τόκιο, στη Οζάκα και στο Κόμπε.

Ενώ το Υπουργείο μεταφορών έχει ανακοινώσει ότι το νέο σύστημα μεταφοράς επιβατών μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια χωρίς μηχανοδηγό εξασφαλίζοντας ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Ωστόσο έχουν σημειωθεί ατυχήματα. Το 1993 ένα τραίνο - Τραμ χωρίς μηχανοδηγό βγήκε εκτός ελέγχου τραυματίζοντας πάνω από 200 ανθρώπους. Επίσης το 2006 στο Yurikamome ένα τράινο χωρίς μηχανοδηγό είχε εμπλακεί σε ατύχημα όταν έσκασε ένα λάστιχο.

Πηγή:
- Driverless train accident injures 14 in Yokohama
http://www.the-japan-news.com/news/article/0005783071

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου