Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Νέα εξπρές δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης αλλά ταυτόχρονα και 8,5 ώρες το Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη...

Μετά την ανακοίνωση των νέων δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όλοι με χαρά είδαμε το δρομολογιακό χρόνο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας να πέφτει λίγο κάτω από τις 4 ώρες, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά την ολοκλήρωση των μακροχρόνιων έργων της νέας χάραξης (σήραγγες, κοιλαδογέφυρες κλπ). 

Την ίδια ώρα όμως που μειώνεται ο χρόνος στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα, ο χρόνος του δρομολογίου Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη αυξάνει στις 8,5 ώρες...

Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ουσιαστικά μιλούν για ουσιαστικά επισημοποίηση της τρέχουσας κατάστασης, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι τελευταία κανένα σχεδόν δρομολόγιο Θ- Α δεν ολοκληρώνονταν κάτω από 8 ώρες, με κύρια αιτία τις μεγάλες βραδυπορείες που έχουν επιβληθεί λόγω της κακής κατάστασης της γραμμής.  


Στην ίδια γραμμή πριν από 15 περίπου χρόνια το ίδιο δρομολόγιο εκτελούνταν από IC σε 4,5 ώρες, κάτι που υποδεικνύει την άμεση ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης τς συντήρησης της γραμμής. 

Τώρα που ολοκληρώνονται τα έργα στον κύριο άξονα μήπως ήρθε η ώρα ο ΟΣΕ να δώσει τη δέουσα σημασία στη γραμμή Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης που είναι και γραμμή με στρατηγική σημασία;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου