Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Το Υπερταμείο αλλάζει τα πάντα στη ΓΑΙΑΟΣΕ

Η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί

Νέα διοίκηση αναμένεται να αποκτήσει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η εταιρεία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία και το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ, καθώς μετά τα ΕΛΤΑ  το λεγόμενο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές και σε αυτή θυγατρική του.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί εξ αναβολής αύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αλλαγές στη διοίκηση δεν φαίνεται να γλυτώνει και ο Αθανάσιος Σχίζας ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ από το 2013. Πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια του Υπερταμείου αναφέρουν ότι για επικεφαλής της εταιρείας προορίζεται στέλεχος με πλούσια εμπειρία στο εξωτερικό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Σχίζας μετράει τουλάχιστον μια επιτυχία καθώς μετά από 12 χρόνια προσπαθειών ήταν αυτός που κατάφερε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο που κατοχυρώθηκε τελικά σε κοινοπραξία της Goldair Cargo και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.
Το μεγάλο άμεσο στοίχημα της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι ο διαγωνισμός για το εμπορευματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανταγωνιστικός διάλογος με τους τρεις υποψήφιους επενδυτές (ΤΕΚΑΛ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΕΤΚΑ και Άκτωρ) για να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Εκτός όμως από το εμπορευματικά κέντρα η ΓΑΙΑΟΣΕ διαχειρίζεται μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί για τους οποίους κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί διάφορα σχέδια αξιοποίησης.

Οι αλλαγές στη διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ έρχεται μετά την αντίστοιχη αλλαγή στα ΕΛΤΑ και όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς το Υπερταμείο προχωρά στην επαναξιολόγηση όλως των στελεχών στις 29 εταιρείες του Δημοσίου που έχουν περάσει υπό τον έλεγχό του.

Πηγή:
- Το Υπερταμείο αλλάζει τα πάντα στη ΓΑΙΑΟΣΕ
https://www.insider.gr/epiheiriseis/106149/ypertameio-allazei-ta-panta-sti-gaiaose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου