Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ισπανία: «Έπιασαν» 18 γκραφιτάδες που σταματούσαν τρένα για να τα ζωγραφίσουν

Δεν δίσταζαν να επιτεθούν και σε αστυνομικούς
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 18 γκραφιτάδων τρένων, η δράση των οποίων επεκτεινόταν σε Ισπανία και Ιταλία κι οι οποίοι υποχρέωναν τους οδηγούς των αμαξοστοιχιών να τις σταματήσουν, ενώ ήταν εν κινήσει, για να τις ζωγραφίσουν, μη διστάζοντας ακόμη και να επιτεθούν εναντίον αστυνομικών και του προσωπικού ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.



Ένας εκ των συλληφθέντων τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, σε άλλους τρεις απαγορεύτηκε να προσεγγίζουν σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου της αστυνομίας, που συνεχίζει τις έρευνες.

Η συμμορία είχε «χτυπήσει» τέσσερις φορές στο μετρό της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Χάλογουιν, το διάστημα 31ης Οκτωβρίου έως 2ας Νοεμβρίου του 2018.

Τα μέλη της είχαν τραβήξει τον ειδικό μοχλό έκτακτης ανάγκης για να σημάνουν συναγερμό και το τρένο να ακινητοποιηθεί στις ράγες και σε τουλάχιστον μία περίπτωση επιτέθηκαν εναντίον «αστυνομικών και προσωπικού ασφαλείας», περιγράφεται στο ίδιο δελτίο τύπου.

Πηγή:
- Ισπανία- «Έπιασαν» 18 γκραφιτάδες που σταματούσαν τρένα για να τα ζωγραφίσουν
https://www.protothema.gr/world/article/863903/ispania-epiasan-18-grafitades-pou-stamatousan-trena-gia-na-ta-zografisoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου