Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Διαδραστικό ρομπότ στο σταθμό St Pancras (Λονδίνο) του Eurostar

Οι επιβάτες του Eurostar στο σταθμό St Pancras του Λονδίνου μπορούν τώρα να αλληλεπιδράσουν με ένα ανθρωποειδές ρομπότ για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι τους. Το Eurostar αναμένει ότι αυτό θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις οικογένειες.

Το ρομπότ Pepper από την SoftBank Robotics, χρησιμοποιεί μια κάμερα για να κατανοήσει τις εκφράσεις του προσώπου, τη γλώσσα του σώματος και την ομιλία, μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να ποζάρει μαζί σας για μια φωτογραφία.

Οι επιβάτες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το ρομπότ μέσω του υπολογιστή τάμπλετ του, που περιλαμβάνει χάρτη σταθμών, πληροφορίες ταξιδιού και συμβουλές ταξιδιού για το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Λιλ και το Άμστερνταμ.



«Ψάχνουμε συνεχώς για νέους τρόπους για να καινοτομήσουμε και να διερευνήσουμε τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της συνολικής πελατειακής εμπειρίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Digital Perrine Allain στις 24 Οκτωβρίου. «Το Pepper προσφέρει έναν διασκεδαστικό τρόπο για τους πελάτες να μάθουν περισσότερα για το ταξίδι τους και προορισμού και ανυπομονούμε να ακούσουμε την ανατροφοδότηση από τους πελάτες μας ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία τους ».

Τα ρομπότ pepper αναπτύχθηκαν στο παρελθόν από το σιδηροδρομικό σταθμό Keikyu της Ιαπωνίας για να χαιρετήσουν τους επιβάτες στο σταθμό του αεροδρομίου Tokyo Haneda και από τη SNCF σε σταθμούς στη Γαλλία.

Αργότερα τον τρέχοντα μήνα, η Eurostar θα δρομολογήσει μια «έξυπνη» προσωπική βοηθό Alexa, η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να συνδέσουν τις φωνητικά ενεργοποιημένες συσκευές τους και τον λογαριασμό Eurostar για να παρακολουθήσουν τα ταξιδιωτικά σχέδια και να βρουν το χαμηλότερο διαθέσιμο εισιτήριο στο Παρίσι.

Πηγή:
- Eurostar deploys interactive robot at St Pancras station
https://www.railwaygazette.com/news/technology/single-view/view/eurostar-deploys-interactive-robot-at-st-pancras-station.html?fbclid=IwAR2DBCLl7hRT9r8SizzhHNd73I8IB_R33EAwr0urklqpBwzcl-iXOlG40gA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου