Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Δείτε ένα κλασικό κινούμενο σχέδιο της Paramount το "Play Safe" του 1936 των Fleischer Bros

Δείτε κάτι λίγο διαφορετικό: ένα κλασικό κινούμενο σχέδιο της Paramount από τη δεκαετία του 1930, το Play Safe των Fleischer Bros. 

Ένα από τα κλασσικά κινούμενα σχέδια των Fleischers, το "Play Safe". 

Βλέπουμε ένα νεαρό αγόρι και το σκύλο του. Το αγόρι έχει εμμονή με τα τραίνα και όταν ένα τραίνο σταματάει έξω από το σπίτι του, τρέχει για να το δει από κοντά. Ο σκύλος του όμως τον σταματάει και αυτό στη συνέχεια τον δένει και το σκάει, σκαρφαλώνοντας σε ένα βαγόνι. 

Όταν το τραίνο ξεκινάει, το αγόρι είναι ευχαριστημένο, αλλά σε λίγο πέφτει και προσγειώνεται στις γραμμές και χάνει τις αισθήσεις του. 

Σε όνειρο βλέπει τον εαυτό του ένα μηχανοστάσιο και σε λίγο ότι ανεβαίνει πάνω σε μια ατμομηχανή. Καθώς ταξιδεύει στη γραμμή, τα χειριστήρια αλλά και η ίδια η ατμομηχανή τον προειδοποιούν να είναι πιο προσεκτικός γύρω από τα τραίνα. 

Το τραίνο περνάει μέσα από ένα γραφικό βουνό και αλλά σε λίγο βρίσκεται σε μια πορεία σύγκρουσης με μια άλλη ατμομηχανή! 

Εν τω μεταξύ, πίσω στον πραγματικό κόσμο, περνάει ένα άλλο τραίνο ενώ το αγόρι χτυπά έξω, και μόνο ο σκύλος του μπορεί να τον σώσει ...

Δείτε το βίντεο:







Πηγή:
- 1930s Animated Cartoon: Play Safe (1936) - Fleischer Cartoon - CharlieDeanArchives
https://www.youtube.com/watch?v=AUrOCEt3Olo

- Play Safe (1936 Fleischer Color Classic Cartoon)
https://www.youtube.com/watch?v=GrPMQn5vlaQ

- Max Fleischer
https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Fleischer

- Color Classics
https://en.wikipedia.org/wiki/Color_Classics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου