Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Απαξιώνεται το Εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο; - Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου σχετικά με την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποστείλει στην Αυστρία για επισκευή ένα μηχάνημα ελέγχου των σιδηροδρομικών γραμμών

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποστείλει στην Αυστρία για επισκευή ένα μηχάνημα ελέγχου των σιδηροδρομικών γραμμών, τη στιγμή που θα μπορούσε να επισκευαστεί στο εργοστασίο του ΟΣΕ στο Βόλο. Ο βουλευτής Μαγνησίας στην επίκαιρη ερώτησή του κάνει λόγο για πλήρη απαξίωση του εργοστασίου του ΟΣΕ, ενώ όπως τονίζει τίθεται σοβαρό ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.

Πιο αναλυτικά στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται το εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο, μετά την πρόσφατη απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποστείλει στην Αυστρία για επισκευή ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα που ελέγχει τις σιδηροδρομικές γραμμές και την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων και το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω βλάβης.


Το εξειδικευμένο προσωπικό του εργοστασίου του ΟΣΕ στο Βόλο, το οποίο είναι αρμόδιο για να συντηρεί και ένα επισκευάζει τον σιδηροδρομικό μηχανολογικό εξοπλισμό, είχε, επανειλημμένως, ζητήσει από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει στην επισκευή του συγκεκριμένου μηχανήματος, χωρίς να έχει πάρει ποτέ την τελική έγκριση.

Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποστείλει στην Αυστρία το μηχάνημα για επισκευή έχει, εύλογα, προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, διότι πλέον τίθεται ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Για ποιο λόγο η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναθέτει στην Αυστρία την επισκευή μηχανολογικού εξοπλισμού, τη στιγμή που θα μπορούσε να επισκευαστεί στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο;».

Πηγή:
- Χρ. Μπουκώρος: Απαξιώνεται το εργοστάσιο ΟΣΕ στο Βόλο
http://volos.ert.gr/blog/2018/11/06/chr-mpoykoros-apaxionetai-to-ergostasio-ose-sto-volo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου