Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Βούρδας: Στα "σκαριά" η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας - Αλβανίας

Η χάραξη της γραμμής έχει επιλεγεί ανάμεσα σε πέντε εναλλακτικές, δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών.

Άρχισαν οι εργασίες κοινής επιτροπής ώστε άμεσα να ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου και η χάραξη της διαδρομής για την σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας, όπως δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.




Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, η χάραξη της γραμμής που έχει επιλεγεί- ανάμεσα σε πέντε εναλλακτικές- είναι αυτή με το χαμηλότερο κόστος που διασφαλίζει της κλίσεις -λόγω μορφολογίας εδάφους- αλλά και την ταχύτητα που θα φτάνει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, σε κάποια σημεία της οποίας, όπως συμπλήρωσε, θα υπάρχουν χαράξεις που θα απαιτήσουν κάποιες δύσκολες τεχνικές εργασίες.

Όπως εξήγησε, μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθούν οι μελέτες ώστε οι δύο χώρες, να καταθέσουν το ερχόμενο φθινόπωρο την πρόταση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη χρηματοδότηση μελέτης και κατασκευής του έργου.

Τα χρήματα θα είναι εξολοκλήρου ευρωπαϊκά, μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διασυνοριακά έργά, ενώ κλείνοντας, ο κ. Βούρδας σημείωσε οτι το έργο καλύπτει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εξαγωγικών δυνατοτήτων της χώρας από τα δυτικά Βαλκάνια προς την ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Πηγή:
- Βούρδας: Στα "σκαριά" η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας - Αλβανίας

https://www.news247.gr/koinonia/voyrdas-sta-skaria-i-sidirodromiki-syndesi-elladas-alvanias.6669166.html?fbclid=IwAR1Rr2F3bTrkftnW6hBiepxGb7jMA2VchnsXV3XCXcC8SLxA-5wZJW9HR0g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου