Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Μετρό Αθήνας - Επανέρχεται άμεσα το απευθείας δρομολόγιο προς το Αεροδρόμιο

Τα πάνω-κάτω έφερε η αλλαγή στο απευθείας δρομολόγιο της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα από την 1η Νοεμβρίου το δρομολόγιο έσπασε στα δύο και οι επιβάτες με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο, πρέπει να κατεβαίνουν στη Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί με συρμό ανά 30 λεπτά να συνεχίσουν μέχρι το Ελ.Βενιζέλος. Τελικά όπως αναφέρουν πηγές του ypodomes.com το δρομολόγιο επανέρχεται άμεσα καθώς υπήρξε έντονη αντίδραση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.



Αυτή η αλλαγή, όπως φαίνεται έφερε μεγάλη αναστάτωση στο επιβατικό κοινό και σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πηγές του ypodomes.com με επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, ζητά την άμεση επαναφορά του απευθείας δρομολογίου την οποία και πέτυχε.

Σύμφωνα με την ίδια πληροφορία, δεν υπήρξε προηγουμένως ούτε η απαιτούμενη έγκριση από τον ΟΑΣΑ, ενώ όπως αναφέρεται δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 54 του ν.4568/2018, όπου απαιτείται η έγκριση και από το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ. Στην επιστολή του ο κ.Βούρδας ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους για τους οποίους έγινε από τη ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με κύκλους της ΣΤΑΣΥ στο ypodomes.com η αλλαγή που έγινε τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο αποσκοπούσαν στον εξορθολοισμό της χρήσης των συρμών, ωστόσο η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αφουγκραζόμενη τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και το δημόσιο χαρακτήρα που πάντα έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση των επιβατών, αποφάσισε να επαναφέρει τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο στην προγενέστερη μορφή τους, δηλαδή απευθείας και χωρίς κάποια μετεπιβίβαση τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, με τη νέα αυτή απόφαση, καταρρίπτονται οι ενστάσεις όλων εκείνων που μιλούσαν για έλλειψη ανταλλακτικών και προβλήματα στους συρμούς και αποδεικνύει εκ των πραγμάτων ότι η αλλαγή δεν είχε καμία σχέση με τα παραπάνω.

Στο εμπορικό κομμάτι της υπόθεσης, το σπάσιμο του δρομολογίου για το Αεροδρόμιο, δίνει μία πρώτης τάξεως "πάσα" στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο που εδώ και μήνες διεξάγει απευθείας δρομολόγιο που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας, με το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, άρα του δίνει και την δυνατότητα να διαφημίσει πλέον αυτή την υπεροχή.

Πηγή:
- Μετρό Αθήνας - Επανέρχεται άμεσα το απευθείας δρομολόγιο προς το Αεροδρόμιο
https://www.ypodomes.com/index.php/metafores/astikes/item/49751-metro-athinas-epanerxetai-amesa-to-apeftheias-dromologio-pros-to-aerodromio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου