Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Μετρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2020

Πότε ξεκινούν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια Δηλώσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό,

«Στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος. 

Ο κ. Μυλόπουλος υπογράμμισε ότι «είμαστε πια σε ένα σημείο, σε μία κατάσταση μεγαλύτερης ασφάλειας να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε να παραδώσουμε το σύνολο της γραμμής». 
 «Άρα», εξήγησε, «του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη στο μήκος ολόκληρης της γραμμής και στο τέλος του 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα μετρό που θα ξεκινάει από την Νέα Ελβετία και θα φτάνει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό». 

Ευχαριστώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης που «αφειδώς και με μεγάλη προσπάθεια αγκάλιασε τη δουλειά αυτή που έχει και ένα συμβολισμό» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επισήμανε: «Το Μετρό μπορεί αυτή τη στιγμή να σχεδιάζει τη νέα γραμμή και ανατολικά και δυτικά, αλλά το Μετρό δεν ξεχνά ότι υπάρχει και η Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει μια πολύ ζωντανή και μεγάλη κοινότητα, στην οποία χτυπάει η καρδιά της Θεσσαλονίκης και επομένως οι επόμενες, μελλοντικές μας επεκτάσεις οπωσδήποτε θα έχουν Μετρό και στην Τούμπα».

Πηγή:
- Μετρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2020
https://www.lifo.gr/now/greece/214645/metro-se-oli-ti-thessaloniki-sta-teli-toy-2020-pote-ksekinoyn-ta-prota-dokimastika-dromologia?fbclid=IwAR0HaK8LOUwyYeXlDUsLnDx5jgG2YmzlKmzU4fOA5PHN9dxXriBcR3JLgu0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου