Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Η ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ (αποσπασμα απο την ομιλια του Θ. Βουρδα, ΓΓ του Υπ. Μεταφορών)

Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του George Nathenas σχετικά με τις δυνατότητες επαναλειτουργίας του τραίνου στην Αργολίδα:
"απο το λεπτό 11 και μετά, ο ΓΓ του Υπουργειου Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας μιλαει για το θεμα της επανενεργοποιησης της γραμμής Κορινθος-Ναυπλιο / Τριπολη και θετει τους ορους κατω απο τους οποιους μπορει να γινει αυτό. Ενας τετοιος ορος ειναι η συμμετοχη της Αυτοδιοικησης Α και Β βαθμου στην επιλογη τύπου και αριθμου επιβατικών σιδηροδρομικων δρομολογιων που θα ηθελαν να εκτελουνται (τακτικων ή εποχιακών) καθως και στην επιδοτηση τους, απο κοινου με το κεντρικο κρατος που επισης θα επιμεριστει ενα μερος της επιδοτησης. Συσχετισε το τι θα γινει και με τα αποτελεσματα της επικειμενης μελέτης βιωσιμοτητας της γραμμης Κορινθος-Ναυπλιο, που στην ουσια οπως ειπε, αφορα και το τμημα Αργος-Τριπολη, αφου μονο εκει (στο μηχανοστασιο του σταθμού της Τριπολης) θα μπορουσαν να συντηρουνται στοιχειωδως και να διανυκτερευουν με ασφαλεια οι συρμοι που θα χρησιμοποιηθουν και τελος ανεβασε το συνολικο κοστος αναταξης της γραμμης σε 11 εκατ. ευρω (δεν καταλαβα ομως εξ οσων ακουσα, εαν σ αυτο το ποσο θα συμπεριληφθει και το κοστος για την επισκευη / αναταξη καποιων συρμων που θα απαιτηθει και η οποια ζητηθηκε ηδη απο την ΓΑΙΑ-ΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ να μπει σε προγραμματισμό. Ειπε παντως οτι τα χρηματα αυτα θα προβλεφθουν στον προυπολογισμο του ΟΣΕ για το 2019. Παραθετω το σχετικο βιντεο απο το προσφατο Παγκοσμιο Συνεδριο Αποδημων Αρκαδων, στο οποιο παραβρεθηκε και μιλησε ο ΓΓ του Υπ. Μεταφορών κ. Βούρδας"
Δείτε το βίντεο:




Πηγή:
- Η ΕΠΑΝΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ (αποσπασμα απο την ομιλια του Θ. Βουρδα, ΓΓ του Υπ. Μεταφορών)
https://web.facebook.com/groups/1561406220843426/permalink/2079320512385325/?__xts__%5B0%5D=68.ARBaFPcPxt59VgX7OzCRBjhzG0DrIcG5mtOfMjZwttTJAMKgQffZ-zXRrJzp-dP4-sCa-DqywVyVTBuTAUKmqpWFEliOF5tjJYPMVxla5TBVxYNPyBKB9HPqLFieultRZh88fi4&__tn__=-UC-R

- Ο σιδηρόδρομος στην Αρκαδία, Θάνος Βούρδας, Γ. Γ. Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
https://www.youtube.com/watch?v=SvYD1RG_9vk


1 σχόλιο:

  1. Μεγαλεπήβολα σχέδια,που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εφαρμοστούν.Η μόνη εφικτή πρόταση, είναι η επαναλειτουργία των γραμμώνΆργους- Ναυπλίου και Καλαμάτας- Μεσσήνης, οι οποίες σίγουρα θα είναι κερδοφόρες, κατά τα πρότυπα του προαστιακού της Πάτρας.Προς το σκοπό αυτό, πρέπει να κινηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή