Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Συνεργασία ΑΡΧΙΚΟΝ - Μυτιληναίου για τα έργα στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου

Σε λίγες μέρες αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την σύμβαση παραχώρησης που αφορά το πρώτο Εμπορευματικό Κέντρο της χώρας, στο Θριάσιο Πεδίο. Ένα από τα τελευταία βήματα προς αυτή την πράξη ήταν και οι υπογραφές της κατασκευάστριας εταιρείας με την ανάδοχο Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair. Εδώ, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com θα έχουμε μία μεγάλη συνεργασία.





Οι ίδιες πηγές αναφέρουν λοιπόν ότι  η ανάδοχος τεχνική εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ, με πτυχίο 6ης τάξης δεν θα είναι μόνη της τελικά στο έργο αλλά θα συνεργαστεί με την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, εταιρεία με πτυχίο 7ης που θα προσφέρει την κάλυψη της και ουσιαστικά θα είναι ο leader των κατασκευών. Η ΑΡΧΙΚΟΝ είναι μία από τις πλέον έμπειρες εταιρείες σε κατασκευές logistics καθώς στο παρελθόν έχει αναλάβει ιδιωτικά έργα τόσο στην Αττική για λογαριασμό μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αλλά και στο εξωτερικό σε Βουκουρέστι και Βελιγράδι. Η συνεργασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των έργων στο χρόνο που έχει προγραμματιστεί

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κατασκευαστικό αντικείμενο σε ορίζοντα δεκαετίας είναι 130εκατ.ευρώ και αφορά την κατασκευή υποδομών (αποχετευτικό δίκτυο, εσωτερικό οδικό δίκτυο, χώρους στάθμευσης κ.α.) αλλά και την κατασκευή κτιρίων (αποθήκες, κτίρια διοίκησης). Στο φυσικό αντικείμενο συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο που ήδη υφίσταται στο διπλανό ακίνητο.

Αναφορικά με τους χρόνους όπως πληροφορήθηκε το ypodomes, την πρώτη διετία (περίοδος Τ1), θα έχουμε κατασκευές ύψους 70εκατ.ευρώ που αφορούν την διαμόρφωση του ακινήτου των 580 στρεμμάτων και το χτίσιμο αποθηκών 120.000τ.μ. Στην περίοδο Τ2, που αφορά τα επόμενα 8 χρόνια θα χτιστούν τα υπόλοιπα 120.000 τ.μ.. με το ποσό των 60εκατ.ευρώ. Φυσικά αν υπάρχει ζήτηση από εταιρείες που θέλουν να μισθώσουν χώρους, οι κατασκευές μπορεί να ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρόνο.

Πρόκειται για το σημαντικότερο κτιριακό έργο υποδομής στην Αττική που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο. Κατα τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα ενώ με τη λειτουργία του Εμπορευμστικού Κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.  Με τις υπογραφές και την εκκίνηση της κατασκευαστικής περιόδου θα σημάνει και την εφάπαξ απόδοσοη που θα δοθεί στη ΓΑΙΑΟΣΕ ως αντίτιμο για 10εκατ.ευρώ.

Πηγή:
- Συνεργασία ΑΡΧΙΚΟΝ - Μυτιληναίου για τα έργα στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου
https://www.ypodomes.com/index.php/metafores/odikes-logistics/item/48078-synergasia-arxikon-kai-mytilinaiou-gia-ta-erga-sto-emporevmatiko-kentro-thriasiou-pediou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου