Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Στην SNCF περνά η πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ισπανίας

Στην απόκτηση της COMSA Rail Transport, της πρώτης ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας εμπορευματικών μεταφορών της Ισπανίας, προχωρά η γαλλική SNCF Logistics.

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, η μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου δεν συνεπάγεται τροποποίηση της στρατηγικής ή του επιχειρηματικού μοντέλου της ισπανικής εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα συνεχίσει να ηγείται των δραστηριοτήτων της εταιρείας, η οποία ωστόσο θα μετονομαστεί σε Captrain España.



Η COMSA Rail Transport ιδρύθηκε πριν από 5 χρόνια, με κύκλο εργασιών το 2017 που φτάνει τα 32 εκατ. ευρώ, απασχολώντας περίπου 200 υπαλλήλους.

Το 2013 ξεκίνησε να επιχειρεί στην ισπανική αγορά με 8.400 τρένα, τα οποία αύξησε σε 19.200 το 2017.

Στόχος της Captrain España είναι να συνεχίσει τη διασυνοριακή σιδηροδρομική συνεργασία με την πορτογαλική TAKARGO, ενώ στα μελλοντικά πλάνα του νέου ιδιοκτήτη του ισπανικού operator είναι η ανάπτυξη της νέας εταιρείας στην ιβηρική αγορά και η κατάκτηση νέων διαδρομών στη Μεσόγειο.

Αναφορικά με την εξαγορά, ο Jorge Miarnau, πρόεδρος της COMSA Corporation, δήλωσε «είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε και συμβάλλαμε στην ανάπτυξη της πρώτης ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας στην Ισπανία.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος μέτοχος που αναλαμβάνει θα συνεχίσει την ανάπτυξή της».

Από την πλευρά του ο Alain Picard, διευθύνων σύμβουλος της SNCF Logistics, είπε «αυτή η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας να τοποθετούμαστε στον βασικό κορμό των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Με την Captrain España ελπίζουμε να ενσωματώσουμε πλήρως την COMSA Rail Transport στο ευρωπαϊκό μας δίκτυο και να ενισχύσουμε τη θέση μας σε ολόκληρη την ήπειρο».

Πηγή:
- Στην SNCF περνά η πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική εταιρεία της Ισπανίας
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-sncf-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου