Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman δρομολογούν εμπορευματικά τρένα στην Ελλάδα

Οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman SA, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον πρώτο σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (2013), ο οποίος κατέστη άγονος, ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του metaforespress.gr.

Η ιδιωτική ρουμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει ευρωπαϊκή άδεια για εμπορευματικές μεταφορές, κατέθεσε τα σχετικά δικαιολογητικά στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και τους προσεχείς μήνες αναμένεται να αποκτήσει τα «Πιστοποιητικά Ασφαλείας», ώστε να ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα.



Η εταιρία Grup Feroviar Roman είναι μέλος του ρουμανικού Ομίλου Grampet Group και , σύμφωνα με την ΡΑΣ, κοινοποίησε στην Αρχή την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική άδεια, με αριθμό RO0120080009, δηλώνοντας την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική σιδηροδρομική υποδομή για την εκτέλεση εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η Grup Feroviar Roman εκτιμά ότι, με τη λήψη και του «Πιστοποιητικού Ασφαλείας» από τη ΡΑΣ, θα ξεκινήσει δραστηριότητα στην Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Εάν δραστηριοποιηθεί η GFR, τότε θα ενισχυθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός στις εμπορευματικές μεταφορές, με τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rail Cargo Logistics Goldair και Pearl.

Φώτης Φωτεινός

Πηγή:
- Το πρώτο τρίμηνο του 2019 οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman δρομολογούν εμπορευματικά τρένα στην Ελλάδα
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-2019-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-grup-fer/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου