Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΟΣΕ: Μάθημα στο σχολείο για την πρόληψη ατυχημάτων

Λίγο παλιό αλλά ενδιαφέρον...
ξέρει κανείς αν υλοποιήθηκε η δράση;

10 Δεκ 2017
Με θέμα την ασφαλή συμβίωση με το σιδηροδρομικό δίκτυο
Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πραγματοποιείται σε χώρους σχολείων, στις περιοχές που γειτνιάζουν με γραμμέες τρένων, από το Υπ. Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατόπιν παρεμβάσεων του υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη, υιοθετήθηκε από τον ΟΣΕ και τη ΡΑΣ η εν λόγω πρωτοβουλία ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας.
Οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου θα ενημερώνονται από ομάδα στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ, με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.
Παράλληλα, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν οι περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ μετά την παρουσίαση, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πηγή:
- ΟΣΕ: Μάθημα στο σχολείο για την πρόληψη ατυχημάτων
https://www.patrasevents.gr/article/319662-ose-mathima-sto-sxoleio-gia-tin-prolipsi-atiximaton#


1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα.
    Ξέρετε ποτε θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω δραση στα λυκεια;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή