Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Ζήσαμε ένα τζαζ θαύμα στην καρδιά του Μετρό Θεσσαλονίκης

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης χθες έκλεισε μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο. Στο «Αμαξοστάσιο», στην Πυλαία, πραγματοποιήθηκε μια γιορτή σε ρυθμούς Jazz, rock, rock n’ roll και blues να φιλοξενούνται σ’ έναν χώρο «άδειο», αλλά ταυτόχρονα τόσο γεμάτο από μουσική, ανθρώπους και συναισθήματα.

Λέξεις: Δέσποινα Αθανασιάδη
Εικόνες: Σοφία Λαμπρινοπούλου

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας τα πέντε μέλη του συγκροτήματος έκαναν τις τελευταίες τους πρόβες μεταδίδοντας μας την ενέργεια και το πάθος τους.


Τα μουντά άσπρα φώτα κλείνουν και τη θέση τους παίρνουν κόκκινοι και μπλε προβολείς να φωτίζουν τους μουσικούς. Τα χρυσά σαξόφωνα με τα μαύρα κοστούμια και τα ντραμς μπροστά από τη τεράστια τζαμαρία προσέγγιζαν την τελειότητα ενός απόλυτα λιτού χώρου με τούβλα και σύρματα.


Οι «ThesSAXloniki saxophone quartet» έδωσαν χρώμα στην ατμόσφαιρα. Ο Αντώνης Φωτιάδης, ο Θεόφιλος Σωτηριάδης, ο Ανδρέας Καρκαφίρης, ο Γιάννης Πάλλας και ο Δημήτρης Ρόμπος στάθηκαν επάξια στο ύψος της μυσταγωγικής περίστασης.
Με τις νότες να ξεχύνονται σ’ένα τεράστιο χώρο και να μας συνεπαίρνουν μαζί τους, τους μουσικούς γεμάτους με πνεύμα ομαδικότητας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της συναυλίας, όλα αποτέλεσαν ένα πετραδάκι για την έναρξη και το κλείσιμο μιας όμορφης βραδιάς.Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το να βρίσκεσαι στη καρδιά ενός έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και γύρω να υπάρχουν «βουβοί» τοίχοι και συρματοπλέγματα. Σαφώς δε, η τεράστια τζαμαρία έδινε μια περίεργη αλλά ξεχωριστή σύνθεση, που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου.
Αυτός ο χώρος θα γίνει σε λίγα χρόνια τμήμα ενός έργου που θα κουβαλάει μέσα του τις καθημερινότητες χιλιάδων ανθρώπων και όλοι μας είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να τον γνωρίσουμε από κοντά.Πηγή:
- Ζήσαμε ένα τζαζ θαύμα στην καρδιά του Μετρό
http://parallaximag.gr/thessaloniki/zisame-ena-tzaz-thavma-stin-kardia-tou-metro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου