Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου - Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σ.Σ. Μπράλου

Η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέας-Λιανοκλαδίου παραμένει ανενεργή εδώ και 4 μήνες. Μια γραμμή που εξυπηρετεί 3 σταθμούς, την Αμφίκλεια, την Λιλαία και τον Μπράλο και δεκάδες χωριά και πόλεις, μέχρι και την εκ πρώτης όψεως μακρινή Άμφισσα, βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Η λεωφορειακή συγκοινωνία που εξασφαλίστηκε είναι μια πολύ προσωρινή λύση η οποία δεν δελεάζει τους κατοίκους, οι οποίοι γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν με το τραίνο και την σιγουριά, ασφάλεια και οικονομία που προσφέρει μόνο ο σιδηρόδρομος.



Ο Χειμώνας στην περιοχή είναι βαρύς και οι μετακίνηση μέσω των δρόμων ακόμη δυσκολότερη. Πέρα από αυτό, η γραμμή αποτελεί μια μοναδικού κάλλους διαδρομή, με τεράστια ιστορία και σημασία για το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του.

Έτσι, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπράλου διοργανώθηκε χθες 16 Ιουνίου 2018 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σ.Σ. Μπράλου (οικισμός Σταθμός Μπράλου) για την σιδηροδρομική σύνδεση και επαναλειτουργία μέχρι την Τιθορέα και την νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων.

Δείτε φωτογραφίες:







Πηγή:
Εκπολιτιστικος σύλλογος Μπράλου 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=390699274759577&id=100014585226147

3 σχόλια:

  1. Να μας πειτε ποσα εισιτηρια εκοβαν οισταθμοι αυτοι κατά μεσον ορον την ημερα και μετα θα κουβεντιάσουμε για κοστη λειτουργιας αλλα πολλα.Οι επιδοτήσεις και το τσαμπα εχουν τελειωσει προ πολλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε κυριε, η γραμμη αυτη εξυπηρετει χιλιαδες κοσμου , σε μια περιοχη που δεν εχει ουτε λεωφορειο για να μετακινηθει ο κοσμος , εδω και 114 χρονια και προκειται για αριστουργημα της μηχανικης , αλλα και της αρχιτεκτονικης των κτιριων, που κτιστηκε με τεραστιους κοπους,θυσιες και τεραστια χρηματικα ποσα που πληρωσαμε ολοι μας...Μηπως προτεινετε να μετατραπει σε παλιοσιδερα προς ανακυκλωση;; Η μηπως να εγκαταλειφθουν τα χωρια και να ερημωθει ο ιστορικος και πανεμορφος αυτος τοπος , αντι να αξιοποιηθει τουριστικα και να αποφερει κερδη στην ελληνικη οικονομια ;; Η γραμμη θα λειτουργησει και παλι ,γιατι αυτο ειναι το δικαιο και γιατι ολος αυτος ο κοσμος που συγκεντρωθηκε θα το απαιτησει και θα θελαμε και εσας στο πλευρο μας , οπως και εμεις με τη σειρα μας ,οφειλουμε στο μελλον να σταθουμε στο πλευρο αλλων συμπολιτων μας , που αγωνιζονται για το αυτονοητο σε ολα τα μηκη και πλατη της χωρας μας.

      Διαγραφή
  2. Χαιρο μαι που σε βλεπω ο θεος να ευλογηση το εργο σου αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή