Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Η 14η Ιουνίου επιλέχθηκε ως ημέρα εορτασμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Aγαπητέ Αιμοδότη,

Η 14η Ιουνίου επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος ως ημέρα εορτασμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Ο Π.Ο.Υ. επιλέγει κάθε χρόνο μία διαφορετική χώρα, η οποία φιλοξενεί τον εορτασμό αυτό θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμίσει την πανανθρώπινη αξία της προσφοράς αίματος.

Η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης από τη χώρα μας τη φετινή χρονιά είναι μία μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι κομμάτι της κουλτούρας και του πολιτισμού μας και ότι απέναντι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης απαντάμε με αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο.
Άλλωστε η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση που βιώνει, έχει σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ. η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά πληθυσμό.

Το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 είναι:

«Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή».

Οι Ν.Υ.Αιμοδοσίας της πόλης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το ΕΚΕΑ οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη δράσεις που θα διαρκέσουν από τις 4 έως 10 Ιουνίου.

Με μεγάλη χαρά σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και σας καλούμε να συμμετέχετε μαζί μας στη γιορτή αυτή της εθελοντικής Αιμοδοσίας.Ν.Υ. ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου