Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αμυνταίου – Φλώρινας» της Χρυσούλας Βοσκοπούλου (video, pics)


Παρουσιάστηκε την Κυριακή και στη Φλώρινα το βιβλίο της Χρυσούλας Χ. Βοσκοπούλου με τον τίτλο «Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αμυνταίου – Φλώρινας».

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό τεκμήριο και ένα σημαντικό οδοιπορικό, που ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, των 15 σιδηροδρομικών σταθμών από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα και Μοναστήρι, καθώς και των αρχιτεκτονικών σχεδίων τους, μέσα από την πολυετή έρευνα της συγγραφέως.

Δείτε το βίντεο:





Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης ενώ την παρουσίαση του ανέλαβε ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ. Παναγιώτης Τσολάκης.

Από την μεριά της, η συγγραφέας ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και όλους όσους συνέβαλλαν στην έκδοση του βιβλίου και παρουσίασε αναλυτικά το πόνημα της, δίνοντας έμφαση στους σταθμούς Βεύης, Καυκάσου, Μεσονησίου και Φλώρινας.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η φιλόλογος Παρασκευή Μαυρομμάτη, έκλεισε με τη προβολή σχετικής ταινίας της Σοφίας Αντωνακάκη.









Πηγή:
- Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Αμυνταίου – Φλώρινας» της Χρυσούλας Βοσκοπούλου (video, pics)
http://neaflorina.gr/2018/05/paroysiasi-toy-vivlioy-oi-sidirodromikoi-stathmoi-amyntaioy-florinas-tis-chrysoylas-voskopoyloy-video-pics/

-
https://youtu.be/F3pSYfAR6v8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου