Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Τίμησαν την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στο Δυστύχημα στο Άδενδρο ένα χρόνο πριν

Αναδημοσιεύομαι από το στέκι της έλξης:

Ένας χρόνος πέρασε απο το δυστύχημα στο Άδενδρο στο οποίο έχασαν την ζωή τους 2 συνάδελφοι μας και ένας συμπολίτης μας. Σήμερα τελέστηκε μνημόσυνο στον χώρο του σταθμού στην μνήμη των θυμάτων,παρουσία πολλών συναδέλφων και εκπροσώπων Σωματείων. Χρέος όλων μας να μην
ξεχάσουμε ποτέ όσους χάθηκαν και να αγωνιστούμε για να μην υπάρξουν άλλα "Άδενδρα".

Αγώνας ενάντια στην απαξίωση του σιδηροδρόμου,αγώνας για να λειτουργήσουν επιτέλους όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας που έχουν πληρωθεί εδώ και δεκαετίες αλλά δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ.
Αγώνας δύσκολος καθώς η σημερινή νεοφιλελεύθερη αντίληψη στην Ευρώπη, θέλει να επιβάλει την αλλαγή μοντέλου στις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις και αυτές να μετατραπούν απο εντάσεως εργασίας κοινωφελείς, σε επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου με στόχο την διαρκή αύξηση της κερδοφορίας τους.
Αποτέλεσμα, να έχουμε συνεχείς εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Γηραιά Ήπειρο, έκδοση κοινοτικών οδηγιών που θέλουν να υποβαθμίσουν την απόλυτα εξειδικευμένη εργασία στον σιδηρόδρομο μέσω της απλοποίησης των πιστοποιήσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Τα συνεχή δυστυχήματα ακόμα και στα προηγμένα σιδηροδρομικά δίκτυα (το πιο πρόσφατο στην Γερμανία με 2 νεκρούς σε μετωπική σύγκρουση στην ίδια γραμμή,όπου έχασε και την ζωή του μηχανοδηγός προαστιακής αμαξοστοιχίας) είναι η μεγαλύτερη απόδειξη στο πρόβλημα.
Η αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη είναι το ζητούμενο, ωστόσο αντί η ΕΕ να βλέπει το πρόβλημα, προσπαθεί με τα λεγόμενα "σιδηροδρομικά πακέτα" να απελευθερώσει την σιδηροδρομική αγορά ακόμα περσότερο, δίνοντας έμφαση στα τεράστια κεφάλαια που επενδύονται στην μεταφορά εμπορευμάτων.


Η σημερινή κατάσταση στο σημείο παραμένει ίδια και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν όλες οι εκείνες οι ενέργειες που θα αποκαταστήσουν όχι μόνο τις ζημιές, αλλά και την πλήρη λειτουργία των φωτοσημάτων - τηλεδιοίκησης.

Πηγή:
- Τίμησαν την μνήμη των συναδέλφων
https://mixanodigoiose.blogspot.gr/2018/05/blog-post_26.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου