Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Ερώτηση στη Βουλή για την τύχη της ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα - Λιανοκλάδι
«Ξύνει πληγές» ο Σταϊκούρας με νέα ερώτηση στη Βουλή
Ζητεί από τον Σπίρτζη να μάθει τι γίνεται με τη γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι.

Ερώτηση για την τύχη της ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα - Λιανοκλάδι, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο κείμενο του ο κ. Σταϊκούρας υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις Σπίρτζη για την αξιοποίησή της, αλλά και το ρεπορτάζ του LamiaReport με τις απανωτές κλοπές υλικών από το σταθμό της Λιλαίας και μέχρι την Αρπίνη και τον Ασωπό.

Διαβάστε όλη την ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών:"O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στις 22.12.2017, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στη Λαμία, δήλωσε πως «με το που θα ξεκινήσει η νέα χάραξη, ξεκινάμε μελέτη και εργασίες για την αξιοποίηση της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι για τουριστικούς σκοπούς».

Ωστόσο, τα μέχρι σήμερα Κυβερνητικά πεπραγμένα, δεν επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Αντιθέτως, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη γραμμή έχει αφεθεί στην τύχη της, ενώ σταθμοί (Λιλαία) και τμήματα αυτής (Αρπίνη – Ασωπός) έχουν γίνει στόχοι αγνώστων δραστών, οι οποίοι αφαιρούν σημαντικό αριθμό υλικών.

Υπενθυμίζεται πως πρόταση για ανάπτυξη τουριστικής / θεματικής διαδρομής στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, είχε υποβληθεί μέσω δημοσιοποιημένης επιστολής του υπογράφοντα προς τους αρμόδιους υπουργούς, μεταξύ αυτών και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, από τις 4.10.2016.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

1ον. Ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός του Υπουργείου για τη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι; Έχουν γίνει σχετικές μελέτες; Πότε θα ξεκινήσουν «οι εργασίες την αξιοποίηση της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι για τουριστικούς σκοπούς», όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;

2ον. Έχει υπόψη του το Υπουργείο τα αναφερόμενα περιστατικά κλοπών; Αν ναι, σε τι ενέργειες έχει προβεί για να προασπίσει τη δημόσια περιουσία;"

Πηγή:
- «Ξύνει πληγές» ο Σταϊκούρας με νέα ερώτηση στη Βουλή
http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/92116-ksynei-pliges-o-staikoyras-me-nea-erotisi-sti-vouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου