Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Υπάρχουσα υποδομή για επιβάτες ΑΜΕΑ σε σταθμούς του ΟΣΕ


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το εργοστάσιο του ΟΣΕ στο Βόλο ήδη από το 2000 επινόησε, σχεδίασε και κατασκεύασε ιδιοσυσκευή (βλέπε φωτογραφίες) για την διευκόλυνση πρόσβασης των αμαξιδίων ΑΜΕΑ στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.











Στη συνέχεια προχώρησε στην παραγωγή σειράς τέτοιων ιδιοσυσκευών (περίπου 20 τεμ) με τις οποίες εξόπλισε όλους τους μεγάλους σταθμούς της χώρας (Αθήνα Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος κλπ).











Οι ιδιοσυσκευές αυτές βρίσκονται σε χρήση σε πολλούς σταθμούς, όμως για πάνω από μια δεκαπενταετία δεν έχουν συντηρηθεί και πολλές ίσως εμφανίζουν προβλήματα από τη φθορά του χρόνου ή από βλάβες που προέκυψαν κατά την χρήση τους.



Πρόσφατα μάλιστα από όσο γνωρίζουμε η ΕΕΣΣΤΥ απέστειλε πρόταση για την σταδιακή απόσυρσή τους στο Εργοστάσιο Βόλου για την συντήρησή και την γενική επισκευή τους και την επαναφορά τους στου Σταθμούς σε άριστη λειτουργική κατάσταση.


Πιθανόν η συντήρηση - αναβάθμιση των ήδη διαθέσιμων ανυψωτικών μηχανισμών να είναι συμφέρουσα αφού έτσι ο ΟΣΕ θα αποφύγει το επιπλέον κόστος προμήθειας τέτοιων σύγχρονων ανυψωτικών από την ελεύθερη αγορά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου