Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Γαλλία: Η κυβέρνηση θα απορροφήσει χρέος €35 δισ. των γαλλικών σιδηροδρόμων

Γεννιέται αυτόματα το ερώτημα στο μυαλό κάθε Έλληνα: γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κρίνει παράνομη αυτήν την κρατική χρηματοδότηση των 35 δις;

Η κίνηση εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο μεταρρύθμισης της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF.

Γαλλία: Η κυβέρνηση θα απορροφήσει χρέος €35 δισ. των γαλλικών σιδηροδρόμων
Δημοσιεύθηκε: 22 Μαΐου 2018 - 15:36

H γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να απορροφήσει περίπου €35 δισ. από το χρέος των 47 δισ. ευρώ της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Les Echos.To σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα αποκτήσει μέρος του χρέους της SNCF το 2020 και το 2022, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ στα συνδικάτα την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι θα απορροφήσει σταδιακά μέρος του χρέους της σιδηροδρομικής εταιρείας, στο πλαίσιο εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές Απριλίου.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και του τομέα της ενέργειας έχουν προγραμματίσει μαζικές κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων του κ. Μακρόν για την μεταρρύθμιση της γαλλικής οικονομίας.

Πηγή:
- Γαλλία: Η κυβέρνηση θα απορροφήσει χρέος €35 δισ. των γαλλικών σιδηροδρόμων
http://www.euro2day.gr/news/world/article/1615172/gallia-h-kyvernhsh-tha-aporrofhsei-hreos-35-dis-to.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου