Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

“Save Bralos”: Το ντοκιμαντέρ για την πιο ιστορική διαδρομή της Ευρώπης

Μια δημιουργία του Αλέξανδρου Σικαλιά στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην απαξιωθεί η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Μία από τις πιο μοναδικές και ιστορικές διαδρομές ήταν η γραμμή που ένωνε την Τιθορέα με το σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου. Περνώντας μέσα από τα όμορφα μέρη του ορεινού Μπράλου, αλλά και την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, αναδείκνυε μέσα σε 56 χιλιόμετρα, τα κάλλη και τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.




Τη σημαντικότητα ανάδειξης και διάσωσης της διαδρομής που αντικαταστάθηκε πρόσφατα από ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο διπλής γραμμής, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Σικαλιά μέσα από την εκστρατεία των κατοίκων όλων των περιοχών που εξυπηρετούσε η παλιά γραμμή. Έχει τίτλο: "Bralos Rail Pass: Facing Time" και σε ελεύθερη μετάφραση “Σιδηροδρομικό Πέρασμα Μπράλου: Με εχθρό το χρόνο”.

Υποσχέσεις, σχέδια κι άλλα έχουν ακουστεί αρκετά, η αγωνία όμως των κατοίκων παραμένει, καθώς η απαξίωση της γραμμής προχωρά σε πρώτη φάση με εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης με λεωφορεία. Δείτε το παρακάτω πρόμο - βίντεο που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση αρμοδίων και πολιτών:

SUPPORT ALEXANDER's INDIEGOGO CAMPAIGN ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ https://www.indiegogo.com/projects/br... Alexander Sikalias, our team's member starts a campaign for his new documentary "Bralos Rail Pass: Facing Time". One of the most breathtaking rail routes in Europe, replaced by a new line, faces abandonment. VISIT FACEBOOK OFFICIAL PAGE ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ https://www.facebook.com/savebralosdoc/

Πηγή:
- “Save Bralos”: Το ντοκιμαντέρ για την πιο ιστορική διαδρομή της Ευρώπης
http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/88178-save-bralos-to-dokimanter-gia-tin-pio-istoriki-diadromi-tis-evropis

- Save Bralos Documentary Promo video
https://www.youtube.com/watch?v=wa2lG5_dmQ8&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου