Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηρόδρομου διοργανώνει σεμινάριο στην ατμοκίνηση!!!

Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του ΣΦΣ:

Ως γνωστόν, όλοι εμείς στο «Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου» αγαπάμε πολύ τα τραίνα: οργανώνουμε εκδρομές και ταξιδεύουμε με αυτά, τα φωτογραφίζουμε, μελετάμε την ιστορία τους και γενικά προσπαθούμε μέσα από το μεράκι μας να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα αναρίθμητα οφέλη και πλεονεκτήματα της χρήσης τους κατά τις μετακινήσεις μας.

Πόσοι όμως από εμάς-ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία- έχουν δεί από κοντά μία ατμάμαξα σε πλήρη λειτουργία; Πόσοι έχουν ανέβει στην καμπίνα του μηχανοδηγού για να δούν τους μοχλούς οδήγησης ενός τέτοιου σιδερένιου θηρίου; Πόσοι έχουν την ευκαιρία να αισθανθούν αυτή την μοναδική, γλυκιά μυρωδιά του κάρβουνου που καίγεται στην Εστία; Πόσοι γνωρίζουν εξ ιδίας πείρας με ποιό τρόπο και σύστημα οι διωστήρες κινούν τους μεγάλους σιδερένιους τροχούς ή τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί το «τζιφάρι»; Εαν δεν τα γνωρίζετε όλα αυτά και θέλετε πολύ να μάθετε από πρώτο χέρι την θεωρία και πρακτική της λειτουργίας των ατμαμαξών, σας δίνουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία.



Ο ΣΦΣ οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του ειδικό σεμινάριο για τις ατμάμαξες με εισηγητή τον «Πρύτανη» των μηχανοδηγών ατμαμαξών Νίκο Ταγαρούλια. Το σεμινάριο θα διαρκέσει δύο Τετάρτες και θα γίνει στο φιλόξενο χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου. Μετά την θεωρία, θα επακολουθήσει , για ένα Σαββατοκύριακο, πρακτική εξάσκηση στην μοναδική, σε λειτουργική κατάσταση, ατμάμαξα του οδοντωτού που βρίσκεται στα Καλάβρυτα. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ανοιχτή σε όλους, θα τηρηθεί όμως αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής καθορίστηκε σε 20€ για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου, για τους φίλους η εγγραφή τους και μερική συνδρομή 24€. Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Μιχάλη Θεοφανόπουλο στο τηλ.6978686308. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί προστατευτικό γιλέκο με τον λογότυπο του ΣΦΣ, αντίγραφα σχεδίων διαφόρων εξαρτημάτων και σχέδιο τομής ατμάμαξας, γραφική ύλη κλπ, μετά δε το πέρας του σεμιναρίου όλοι όσοι το παρακολούθησαν θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής και ειδικό αναμνηστικό που ανέλαβε να σχεδιάσει ο Αρχιτέκτονας και μέλος του ΔΣ, Νίκος Πολυζώης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωής του εν λόγω σεμιναρίου κλπ θα δοθούν πολύ σύντομα με νέα ανακοίνωση μας.

--------------------------------------------
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ... ΑΤΜΟ, ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ (Συνέχεια)
Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών ( Σιώκου 4), είναι 9 και 16 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00. Και στα Καλάβρυτα 19 και 20 Μαΐου από 8:00 π.μ. Πληροφορίες εκτός από το τηλ. Του Μιχάλη Θεοφανόπουλου 6978686308, και στο τηλ. Του Συλλόγου μας κάθε Τετάρτη από τις 18:00 στο 210-5130300

Πηγή:
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ... ΑΤΜΟ, ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
https://www.facebook.com/sfsofathens/posts/1646051558765578

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου