Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μία δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ

Μία δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ
Mία δεσμευτική προσφορά, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, παρέλαβε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού.

Η εταιρεία διαθέτει σύμβαση μακράς διαρκείας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η τελευταία. Η ΕΕΣΣΤΥ που αποτελεί ουσιαστικά ένα spin off του ΟΣΕ, συστάθηκε ως ανεξάρτητη εταιρεία το 2003, όταν και έγινε η απόσχιση του κλάδου συντήρησης του ΟΣΕ.



Στην φάση της εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, το "παρών” είχε δώσει η τσέχικη Skoda Transportation, η οποία δεν υπέβαλε, εν τέλει, δεσμευτική προσφορά. Πληροφορίες της αγοράς ήθελαν προσφορά να αναμένεται ότι θα υποβάλει η γαλλική Alstom και η γερμανική Siemens. Πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ θα κληθεί να αξιολογήσει την προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ιταλικής Ferrovie dello Stato Italiane.

Η ΕΕΣΣΤΥ παρουσιάζει κύκλο εργασιών 24 εκατ. ευρώ και διαθέτει την ευρωπαϊκή διαπίστευση ecm για την επισκευή φορταμαξών.

Πηγή:
- Μία δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ
http://www.capital.gr/oikonomia/3277523/mia-desmeutiki-prosfora-gia-to-100-tis-eesstu

1 σχόλιο: