Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ισπανία - RENFE : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μηχανικούς - Δείτε σε βίντεο τον ισπανικό προσομοιωτή μηχανοδήγησης!!!

Οι Ισπανικοί Σιδηρόδρομοι δημοσίευσαν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μαθητεία μηχανοδήγησης.

Το πρόγραμμα προσφέρει 275 θέσεις εκπαίδευσης στο εξειδικευμένο επαγγελματικό αντικείμενο της μηχανοδήγησης τραίνων και η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 15 Ιανουαρίου.

Η εκπαίδευση θα γίνει στα εννέα εκπαιδευτικά κέντρα που διαθέτει η Επαγγελματική Τεχνική Σχολή της Renfe Operadora.



Αναλυτικότερα:
Προπαρασκευαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την από κοινού απόκτηση της άδειας μηχανοδηγού και του διπλώματος που πιστοποιεί τις ελάχιστες γενικές γνώσεις που απαιτούνται για τα πιστοποιητικά κατηγορίας Β.
Αναφ. PO2017 / 519

Ο Όμιλος Renfe προσφέρει 275 θέσεις μαθητείας για τη διεξαγωγή της Τεχνικής Σχολής Επαγγελματικής Μηχανοδήγησης για μια προπαρασκευαστική εκπαίδευση για την από κοινού απόκτηση της άδειας και διπλώματος του μηχανοδηγού και διαπίστευσης στις αντίστοιχες ελάχιστες γενικές γνώσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση πιστοποιητικών κατηγορίας Β, σύμφωνα με το άρθρο 40α, παράγραφος 1 της απόφασης FOM / 2872/2010, της 5ης Νοεμβρίου.

Διάρκεια: 1.150 ώρες.

Κόστος συμμετοχής: 21.100 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί με ενιαία πληρωμή.

Αριθμός εκπαιδευομένων: 275

Κέντρα κατάρτισης Επαγγελματικής Τεχνικής Σχολής Οδήγησης και Λειτουργίας της Renfe Operadora:

Βαρκελώνη, 25
Μπιλμπάο, 25
Λεόν, 25
Μαδρίτη, 75
Miranda de Ebro, 25
Santander, 25
Santiago de Compostela, 25
Σεβίλλη, 25
Βαλένθια, 25

Εγγραφή: Από τις 28 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 15 Ιανουαρίου 2018.


Η ημερομηνία εγγραφής και η έναρξη του μαθήματος θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο της Renfe.

Προϋποθέσεις για υποβολή αίτησης
Για να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση που επιτρέπει την απόκτηση της άδειας οδήγησης, ο αιτών πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Να έχει, τουλάχιστον, πτυχίο πανεπιστημίου ή τεχνικό επαγγελματικής κατάρτισης ή ισοδύναμο
2) Για τους ενδιαφερόμενους, των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι ισπανική, να αποδεικνύουν επαρκή γνώση της ισπανικής γλώσσας που να εξασφαλίζει την δυνατότητα παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η προαναφερόμενη διαπίστευση πρέπει να γίνει μέσω πιστοποιητικού που εκδίδεται από κέντρο διδασκαλίας γλωσσών επίσημα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
3) Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος πριν λάβουν την άδεια οδήγησης το 2019 (25 Ιανουαρίου 2019).

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, εντός των 1.150 ωρών που διαρκεί το μάθημα, περισσότερες από 250 ώρες πρακτικής μηχανοδήγησης στις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου και στις αμαξοστοιχίες του ομίλου Renfe.

Εξετάσεις αξιολόγησης:
Εάν ο αριθμός των αιτούντων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρονται, ο όμιλος Renfe θα διεξάγει εισαγωγικές εξετάσεις για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν επαρκώς εκ των προτέρων.

Οι εξετάσεις ισοδυναμούν με εξετάσεις Bachelor (θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής 1 Bachelor και τα θέματα της Ιστορίας της Ισπανίας και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας 2ο έτος) ενώ θα περιλαμβάνουν και ψυχομετρικά τεστ.

Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρώσουν παράβολο € 10 για έξοδα συμμετοχής.

Πηγή:
- Apúntate ya al curso de formación para maquinistas!
http://blog.renfe.com/2018/01/08/apuntate-ya-al-curso-formacion-maquinistas-categoria-b/

- ¿Dónde aprenden a conducir los maquinistas de tren? | Simuladores de conducción ferroviaria
https://www.youtube.com/watch?v=zOzfKZOYE60&feature=youtu.be

- Πρόγραμμα Σπουδών
http://www.renfe.com/empresa/empleo_y_formacion/formacion/CursoConduccion2018/pdf/Curso%202018-19%20-%20MARZO%20-%20d%20-%20Programa%20de%20formacion%20Licencia+Diploma%20V%202017-12-20.pdf

- Για τις προϋποθέσεις για την προκαταχώριση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το κόστος, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ακόλουθη Δνση:
http://www.renfe.com/empresa/empleo_y_formacion/formacion/CursoConduccion2018/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου