Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Αναβαθμίζεται ο σιδηρόδρομος: Στις 8/1, το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στη νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εγχώριου σιδηροδρομικού δικτύου, παραδίδεται, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης θα επισκεφθεί τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τιθορέας.


Από εκεί, θα επιβιβασθεί σε σιδηροδρομικό συρμό, ο οποίος και θα εκτελέσει το δοκιμαστικό δρομολόγιο της «Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων» στη διαδρομή Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα επιθεωρήσει το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Τιθορέα έχει παραδοθεί η ηλεκτροκίνηση και μάλιστα, πρόσφατα διεξήχθη δοκιμαστικό δρομολόγιο από τον Πειραιά έως την Τιθορέα.

Το επόμενο στάδιο αναφέρεται στην παράδοση της ηλεκτροκίνησης έως το Λιανοκλάδι και αργότερα έως το Δομοκό, κάτι το οποίο θα σημάνει την ολοκλήρωση του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Πηγή:
- Αναβαθμίζεται ο σιδηρόδρομος: Στις 8/1, το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στη νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-8-1-%CF%84/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου