Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Παρέμβαση Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη για την ενημέρωση μαθητών σχετικά με τους κινδύνους στις περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο


Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του συναδέλφου Νίκου Κόνδυλα:


«Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».











Επειδή προτεραιότητα αποτελεί ο άνθρωπος και επίκεντρο κάθε σκέψης μας είναι αυτός, δεδομένων των ατυχημάτων πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών, παρά το γεγονός ότι αυτές ήταν φυλασσόμενες και στις περισσότερες περιπτώσεις διέθεταν διαβάσεις πεζών, κατόπιν παρεμβάσεων του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, υιοθετήθηκε από τον ΟΣΕ και τη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) πρωτοβουλία για την υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης και πρόληψης ατυχημάτων στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα παρουσιάζεται στους χώρους των σχολείων, στις περιοχές όπου γειτνιάζουν με το σιδηροδρομικό δίκτυο και θα είναι διάρκειας μίας διδακτικής ώρας.
Συγκεκριμένα, ομάδα στελεχών του ΟΣΕ και της ΡΑΣ θα ενημερώνει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου με παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού μέσω φορητού υπολογιστή και βιντεοπροβολέα, ενώ παράλληλα θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία θα γίνεται αναλυτική αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούνται στις περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τέλος, μετά την παρουσίαση, οι μαθητές θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις.
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενημέρωση μαθητών και του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς συμβίωσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τις περιοχές κατοικίας τους, με τελικό σκοπό την αποτροπή επανάληψης συνήθων ατυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.










Πηγή:
- Παρέμβαση Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη για την ενημέρωση μαθητών σχετικά με τους κινδύνους στις περιοχές κοντά στο σιδηροδρομικό δίκτυο
http://www.yme.gr/?aid=5786&tid=21

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=543151946077448&id=100011479421115&pnref=story


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου